4. Uluslararası Sinop Bienali - Son Dakika
Kültür Sanat

4. Uluslararası Sinop Bienali

4. Uluslararası Sinop Bienali

4.Uluslararası Sinop Bienali (Sinopale 4), tarihi Sinop Cezaevi'nin çocuk ıslahevi bölümünde düzenlenen törenle başladı.

24.08.2012 23:45  Güncelleme: 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

4. Uluslararası Sinop Bienali (Sinopale 4), tarihi Sinop Cezaevi'nin çocuk ıslahevi bölümünde düzenlenen törenle başladı.

Törene Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Hollanda Kültür Ataşesi, Avusturya Kültür Ataşesi, ABD Kültür Ateşesi, Romanya Kültür Merkezi temsilcisi katıldı.

12 Eylül tarihine kadar sürecek olan Sinopale 4, 40 yabancı ve yerli sanatçının katıldığı belirtildi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Sinopale 4 Sanat Yönetmeni Prof. Dr. Melih Görgün, "2006 yılında başlamış olduğumuz çalışmamızın bu yıl dördüncüsünü yapıyoruz. 12 Eylül'e kadar Sinop içerisinde şu ana kadar pek de kullanılmayan mekanları da kullanarak uluslararası sergiler gerçekleştireceğiz. Ana sergi mekanımız Sinop Tarihi Cezaevi olacak. Burada uluslararası sanatçıların sergileri yer alacak" dedi.

Sinopale 4'te çocuklar için uluslararası sanat atölyeleri, kadın çalışmaları, uluslararası temsil yöntemlerine yönelik çalıştaylarla kültür aktörlerinin katılacağı uluslararası kent toplantıları da yer alıyor. Sinopale 4'e, Polonya, Almanya, Hollanda, Avusturya, Sırbistan, Romanya ve Amerika Birleşik Devletleri'nden sanatçı ve sanatsever katıldı.

Muhabir: Kenan Türkseven - Halit Gümüş/ İlyas Gün

Yayıncı: İbrahim Uyar - SİNOP

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 4. Uluslararası Sinop Bienali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement