"Anadolu'nun Dilleri" temasıyla düzenlenen 6. Uluslararası Balıklıgöl Şiir Akşamı, yarın başlayacak.
Anadolu Yazarlar Birliği tarafından Şanlıurfa'da Eyyübiye Belediyesi işbirliğinde yarın ve 25 Nisan'da gerçekleştirilecek programda, Türkiye'nin farklı şehirlerinden katılacak şairler, bu topraklarda konuşulan dillerden şiirler okuyacak.
Harran Üniversitesi'nde yarın yapılacak açılış töreni ile başlayacak etkinliğin bu yılki onur konuğu Nuri Pakdil olacak.
"Şiir Lisede" başlığıyla aynı gün şairlerin öğrencilerle buluşacağı etkinlikler dizisi, Yıldız Ramazanoğlu, İsa Kocakaplan, Hasan Akçay ve Celal Fedai'nin katılacağı panelle devam edecek. Yard. Doç. Dr. Mahmut Kaya'nın moderatörlüğündeki panelin konusu, "Anadolu'nun Edebiyatı ve Edebiyatta Mekan" olacak.
Etkinliğin ikinci gününde Balıklıgöl kıyısında "Şair Yüzleri ve Şiir Sergisi" açılacak, "Kültür Sanat Medyasında Taşra Algısı" başlıklı panel gerçekleşecek. Hüseyin Akın'ın yöneteceği panelin katılımcıları ise Saliha Sultan, Bedir Acar, Bünyamin Yılmaz ve Mahmut Bıyıklı olacak.
Her dilde şiir okunacak
Uluslararası Balıklıgöl Şiir Akşamı kapsamında Yusuf Özkan Özburun'un sunumuyla Balıklıgöl'ün kıyısında, Zeynep Arkan, Sümeyye Betül, Hasip Bingöl (Zazaca), Sıtkı Caney, Mustafa Özkurt Çupinaşi (Lazca), Sıddık Ertaş, Faruk Habiboğlu, Serdar Kacır, Şakir Kurtulmuş, Bejan Matur, Mustafa Özçelik, Hamid Omeri (Kürtçe), Kevser Ruhi (Gürcüce), Zafer Sürer (Çerkesce), Emrah Tahiroğlu (Arapça) ve Cihan Ülsen şiirlerini okuyacak.
- Şiir diliyle barış ve kardeşlik mesajı
Anadolu Yazarlar Birliği Genel Başkanı Yusuf Tosun, etkinliğin Şanlıurfa'da yapılmasını, şehrin tarihsel olarak kültür ve sanatla çok yakın ilgisine bağladı.
Etkinlikle insanlara barış ve kardeşlik mesajı vermek istediklerini belirten Tosun, bu seneki ana temanın "Anadolu'nun Dilleri" çerçevesinde kararlaştırıldığını dile getirdi. Tosun, şiir gecesinin amacını şu şekilde açıkladı:
"Anadolu'da şu an aktif olan dillerden Türkçe, Kürtçe, Arapça, Çerkezce, Lazca, Zazaca şiirler okuyacağız. Böylece herkese barış ve kardeşlik mesajı vereceğiz. Ülkemiz hassas bir süreçten geçiyor. Barış ve kardeşliğe daha çok ihtiyaç hisseder durumdayız. Dolayısıyla televizyonlarda, radyolarda, gazetelerde, kahvelerde yoğun bir şekilde barış süreci konuşuluyor. Kardeşlik mesajları veriliyor. Biz de bunu daha nazik, narin ve naif kelimelerle, şiir diliyle ifade etmek istedik. Anadolu dillerini seçmemizin temelinde bu yatıyor. Bu suretle Anadolu'da farklı etnik ve kimliklerin yaşadığı, dillerin olduğu ve şiirlerin yazıldığı göstermiş olacağız."
Son Dakika › Kültür Sanat › 6. Balıklıgöl Şiir Akşamı' Yarın Başlayacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?