Afrogitano - Son Dakika
Kültür Sanat

Afrogitano

Afrogitano

Afrogitano (Afro-Çigan) tarzının yaratıcısı ünlü İspanyol flamenko dansçısı Curro de Candela, 21-22-23 Ekim'de kültür ve sanatın merkezi TİM Show Center'da izleyicisiyle buluşacak!

22.10.2016 20:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afrogitano (Afro-Çigan) tarzının yaratıcısı ünlü İspanyol flamenko dansçısı Curro de Candela, 21-22-23 Ekim'de kültür ve sanatın merkezi TİM Show Center'da izleyicisiyle buluşacak!

Mutluluk, sevinç, tutku, yalnızlık, umutsuzluk ve acı gibi evrensel duyguları dansında birleştiren Curro de Candela, Afro- Küba ve Afro-Amerikan esintileri taşıyan kendine özgü dans stilini Türker İnanoğlu Maslak Show Center sahnesine taşıyor.

21 ve 22 Ekim'de saat 21: 00'de, 23 Ekim'de ise saat 15: 00'te dans tutkunlarına muhteşem bir flamenko gösterisi sunacak olan Curro de Candela, kendi yarattığı Afrogitano tarzıyla izleyicileri büyülemeye hazırlanıyor.

Curro de Candela, aralarında modern ve Afrika danslarının usta ismi Suramy Suarez Maldonado, ünlü gitarist ve yapımcı Juan José Suárez Salazar "Paquete" ve flamenko şarkıcısı Enrique "El Piculabe"nin de olduğu kalabalık bir ekiple sahne alacak.

Klasik, çağdaş, Afro-Küba, İspanyol ve flamenko gibi bir çok dans türünde ustalaşan başarılı dansçı Curro de Candela, sahip olduğu inanılmaz fiziksel, dışavurumcu, zarif ve armonik güçten ötürüe eleştirmenler tarafından "sahne hayvanı" olarak tanımlanıyor.

Gösteri günleri

21 Ekim 2016, Cuma/ 21: 00

22 Ekim 2016, Cumartesi/ 21: 00

23 Ekim 2016, Pazar/ 15: 00

Curro de Candela Hakkında

Curro de Candela, İspanyol dansının uluslararası çaptaki ilk önemli starı olan amcası José Greco'un başlattığı artistik hanedanlığın son ve en genç temsilcisi. Bu hanedanlığa, Curro'un babasının kuzeni olan Ulusal Dans Ödülü sahibi flamenko dansçısı Lola Greco da dahil. Aileden gelen doğal bir yeteneğe sahip olan Curro de Candela, kendi alanının en iyi okullarından biri olan Amor de Dios Dans Okulu'nda flamenko eğitimine başladı. 17 yaşındayken Joaquín Cortés dans topluluğuna girdi ve özgün stilinin temellerini burada attı. Maria Juncal, Antonio Reyes gibi dünyaca ünlü sanatçıların gruplarıyla sahne alarak kendini geliştirdi. Ayrıca Madrid'in ünlü dans salonlarında boy gösterdi.

Ünlü koreograf René de Cardenas tarafından Sonlar gösterisinde konuk sanatçı olarak yer alması için Küba'ya davet edilen Curro de Candela, klasik çağdaş ve Afrika dansına ilişkin bilgisini burada geliştirdi. Curro de Candela, dans ve flamenko karışımı bir tarz üzerine çalışarak ülke çapında bir turneye çıktı. Diğer yandan Küba İspanyol Balesi'nde ve Litz Alfonso Dans Topluluğu'nda master dersleri verdi. Kısa süre sonra Juan Ramon Lucas'ın teklifi üzerine, İspanya'nın en önemli flamenko festivallerinden El Festival Las Minas'ın açılışının koreografisini ve müziklerini hazırladı. Buradaki katılımıyla hem eleştirmenlerin hem de halkın övgüsünü ve takdirini kazandı.

Sanatçı, 22 yaşına geldiğinde kendi gösterisini yapmaya karar verdi. İlk gösterisi sadece flamenkodan oluşuyordu. Galası Casino de Aranjuez'de yapılan gösteriyle İtalya'da turneye çıktı. Bu esnada Kübalı bir dansçıyı da ekibine katarak gösterisine sarsıcı ve yenilikçi etmenler ekledi. Sonucunda Afrogitano (Afro-Çigan) tarzı ortaya çıktı. 2012'de flamenko dünyasının en iyi 25 çağdaş sanatçısını buluşturan Impacto Production'ın (New York Wine Miami) yapımcısı, artistik direktörü ve yıldızı oldu. Dancing with the Stars (ABD), Our Latin Beauty (Univision yapımı) ve Latin Grammy Ödülleri gibi uluslararası TV programlarına misafir sanatçı olarak katıldı.

Kaynak: Etkinlik.io

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da yöresel lezzetlerin tanıtıldığı gastronomi ve tadım etkinliği yapıldı
    13:57 Samsun'da yöresel lezzetlerin tanıtıldığı gastronomi ve tadım etkinliği yapıldı

    Samsun'da Valilik tarafından düzenlenen bir etkinlikte, Samsun pidesi, Bafra manda kaymaklı lokumu, Yakakent mantısı gibi yöresel lezzetler tadıldı. Vali Orhan Tavlı, Samsun mutfağının zenginliğini Türkiye'ye tanıtmak istediklerini belirtti. Etkinliğe destek veren kadınlara teşekkür eden Tavlı, Samsun mutfağının zenginliğini hem Samsun'a hem Türkiye'ye tanıtmak istediklerini söyledi.

  • Myanmar'da düzenlenen Thingyan Su Festivali'nde su sıçratma geleneği yaşandı
    13:30 Myanmar'da düzenlenen Thingyan Su Festivali'nde su sıçratma geleneği yaşandı

    Myanmar'ın Yangon kentinde düzenlenen Thingyan Su Festivali'nde insanlar serinleyebilmek için birbirlerine su sıçrattı. Festivale özgü bu su sıçratma geleneği, kötü şansı uzaklaştırmayı ve sağlık ile mutluluğa ulaşmayı temsil ediyor. Myanmar Yeni Yılı'nın başlangıcına işaret eden festival genellikle Nisan ayı ortasında gerçekleşiyor ve dört ila beş gün sürüyor. Festival bu yıl 13 Nisan'a denk geldi.

  • Karadeniz'in dalgalarından esinlenen Samsun Müzesi, kent turizmine hareket kazandırıyor
    13:15 Karadeniz'in dalgalarından esinlenen Samsun Müzesi, kent turizmine hareket kazandırıyor

    Samsun Müzesi, Karadeniz'in dalgalarından esinlenerek inşa edilen ve 15 bin metrekare alana sahip olan bir müzedir. Müzede Hitit, Pers, Roma, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait birçok eser bulunmaktadır. Ayrıca mamut fosilleri, deniz lalesi ve deniz salyangozu fosilleri gibi tabiat varlıkları da ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkarmaktadır. Müze, açıldığı ilk ayda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerek kent turizmine hareket getirmiştir. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, müzenin Samsun'un ve bölgenin en önemli müzesi olduğunu belirtmiş ve ziyaretçi sayısının artarak devam edeceğini söylemiştir. Müzeyi ziyaret edenler de eserlerin detaylı ve güzel bir şekilde sergilendiğini ifade etmişlerdir.

  • Yuyuan Bahçesi'nde düzenlenen Bahar Çiçek Festivali
    12:49 Yuyuan Bahçesi'nde düzenlenen Bahar Çiçek Festivali

    Çin'in doğusundaki Shanghai kentinde bulunan Yuyuan Bahçesi'nde düzenlenen Bahar Çiçek Festivali diye de bilinen Huazhao Festivali, ziyaretçilere geleneksel Çin kültürüne dair sürükleyici bir deneyim sunuyor.

  • Fen Bilgisi Öğretmeni, Osmaniye'deki Kuş Cennetinde 195 Farklı Türü Fotoğrafladı
    12:10 Fen Bilgisi Öğretmeni, Osmaniye'deki Kuş Cennetinde 195 Farklı Türü Fotoğrafladı

    Fen bilgisi öğretmeni Halil İbrahim Alagöz, görev yaptığı kentlerde kuş türlerini fotoğraflayarak yüksek lisans tezini tamamladı. Osmaniye'deki Kastabala Kuş Cenneti'nde 195 farklı türün fotoğraflarını çeken Alagöz, kuş fotoğrafçılığını hobi olarak başladığı Kahramanmaraş'tan Muş'a ve son olarak Osmaniye'ye taşıdı. Tez çalışması için Kastabala Sulak Alanı'ndaki kuş türlerini belirleyen Alagöz, 1,5 yılda 195 kuş türünün fotoğrafını çekti. Alagöz, kuşların tanınması ve korunması için çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

  • 11:40 "Çingene Kızı" bayram tatilinde ziyaretçi sayısında rekor üzerine rekor kırdı

    Başta "Çingene Kızı" mozaiği olmak üzere birçok önemli esere ev sahipliği yapan Zeugma Mozaik Müzesi, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yaklaşık 40 bin kişiyi ağırladı.

  • İranlı turistler Van'da halay çekmeyi öğreniyor
    11:37 İranlı turistler Van'da halay çekmeyi öğreniyor

    İranlı turistler, Van'a tatil için gelen İranlı turistler, sosyal hayata uyum sağlamak için halay çekmeyi öğreniyor. Alışveriş yaparak esnafa destek olan turistler, akşamları eğlence merkezlerinde gönüllerince eğleniyor ve Kürtçe müzik eşliğinde halay çekiyor.

  • Sivas Atatürk Kongre Müzesi'nde Yöresel Kıyafetler Sergileniyor
    11:37 Sivas Atatürk Kongre Müzesi'nde Yöresel Kıyafetler Sergileniyor

    Sivas'ta bazıları halen kırsal kesimdeki kadınlar tarafından günlük hayatta kullanılan yöresel kıyafetler, Atatürk Kongre Müzesi'nde oluşturulan alanda cansız mankenlerin üzerinde sergileniyor. Müze Müdürü İlker Deveci, Milli Mücadele döneminde Sivaslı kadınların yaşantısını sergilemek amacıyla Milli Mücadele döneminde Sivas ve yörelerinde kadınların giydiği kıyafetleri sergilediklerini belirtti. Müzede 300'e yakın kıyafet sergileniyor ve Sivas Olgunlaşma Enstitüsü'nde kıyafetlerin benzerlerinin dikildiği bilgisi verildi.

  • Zonguldak'ta Otizmli Bireyler ve Aileleri Tiyatro ve Halk Oyunlarıyla Sosyalleşiyor
    11:17 Zonguldak'ta Otizmli Bireyler ve Aileleri Tiyatro ve Halk Oyunlarıyla Sosyalleşiyor

    Zonguldak'ta otizmli bireyler ve aileleri, tiyatro ve halk oyunları eğitimi alarak sosyal hayata aktif katılım sağlıyor. Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan 'Onlara Farklılıklarıyla Değil İsimleriyle Seslen' projesi kapsamında, otizmli bireyler ve aileleri tiyatro oyunları ve halk oyunları gösterimi için çalışmalar yapıyor. Proje sayesinde otizmli bireylerin özgüveni gelişirken, aileler de sosyalleşme imkanı buluyor. Ekip, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası tiyatro salonunda sahne alacak.


Advertisement