Ankara'da Sezonun Son Prömiyeri "Tannhäuser" - Son Dakika
Kültür Sanat

Ankara'da Sezonun Son Prömiyeri "Tannhäuser"

Ankara\'da Sezonun Son Prömiyeri "Tannhäuser"

Ankara Devlet Opera ve Balesi, sezonun son prömiyerini Richard Wagner'in üç perdelik operası "Tannhäuser" ile yapacak

03.05.2011 11:45

Ankara Devlet Opera ve Balesi, sezonun son prömiyerini Richard Wagner'in üç perdelik operası "Tannhäuser" ile yapacak.

Wagner'in librettosunu oluşturup bestelediği üç perdelik operası "Tannhäuser"; Türkiye'de ilk kez Ankara'da sahneye taşınıyor. Tipik bir iyi-kötü mücadelesi olan mitolojik eserde, Elizabeth'in saf aşkı ile aşk tanrıçası Venüs'ün şehvetengiz hisleri arasında kalan Tannhäuser'in yaşadığı gel-gitler, kutsal ve kutsal olmayan aşkın savaşı anlatılıyor.

Prof. Hans Peter Lehmann'ın sahneye koyduğu eserde, Prof. Winfried Müller ve Sunay Muratov'un orkestrayı, Alessandro Cedrone ve Philip White ise koroyu yönetiyor. Eserde, dekor-kostüm tasarımı Savaş Camgöz'e, koreografi Nilgün Bilsel Demireller'e, ışık düzeni Giovanni Pirandello ve Fuat Gök'e ait.

"Hermann Landgraf von Thuringen" rolünde Tuncay Doğu ve Tuncay Kurtoğlu, "Tannhäuser" rolünde Ünüşan Kuloğlu ve Efe Kışlalı, "Volfram von Eschinbach" rolünde Arda Aktar ve Serkan Kocadere, "Walter von der Vogelweide" rolünde Metin Turan ve Emrah Sözer, "Biterolf" rolünde Mithat Karakelle ve Cem Beran Sertkaya, "Heinrich der Schreiber" rolünde Oğuz Sırmalı, "Rainmar von Zweter" rolünde Özgür Savaş Gençtürk ve Sabri Doğan Çapanoğlu, "Elisabeth" rolünde Feryal Türkoğlu ve Şule Köken, "Venüs rolünde Mehlika Karadeniz, Ferda Yetişer ve Sitare Çelebi, "Ein Junger Hirt" rolünde ise Meltem Çakın ve Burcu Soysev dönüşümlü olarak seyirci karşısına çıkacak.

"Kanımı ve sinirlerimi harekete geçiren coşkulu ve yürek parçalayıcı bir heyecanın içinde Tannhäuser besteledim" diyen Wagner'in söz konusu eseri, SunExpress sponsorluğunda 7 Mayıs Cumartesi yapacağı Türkiye prömiyerinin ardından, 14 Mayıs Cumartesi de saat 19. 00'da temsil edilecek. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Kültür Sanat Ankara'da Sezonun Son Prömiyeri 'Tannhäuser' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement