Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Sevda Cenap And Müzik Vakfınca gerçekleştirilen Ankara Müzik Festivali, bu yıl 32. kez başkentlilerle buluşacak.

02.04.2015 11:28

Sevda Cenap And Müzik Vakfınca gerçekleştirilen Ankara Müzik Festivali, bu yıl 32. kez başkentlilerle buluşacak.

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), " İhsan Doğramacı'nın Doğumunun 100. Yılı" dolayısıyla yarın konser verecek.

Devlet Tiyatroları (DT), Neşet Ertaş'ın hayatından ve türkülerinden yola çıkılarak hazırlanan "Neşe, Dert, Aşk"ı, hafta boyunca seyirciyle buluşturacak.

Başkentte bu haftaki kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

-Tiyatro

75. Yıl Sahnesi:

Aynı çatı altında yaşamalarına rağmen birbirlerini tanıyamayan insanların bencillikleri, zaafları ve anlayışsızlıklarının evlilikleri iflasa sürüklemesini anlatan "Euridice'nin Elleri", bugün ve 4 Nisan'da izlenebilecek.

Patrick Süskind'in tiyatroya kazandırdığı ve pek çok dilde sahnelenen "Kontrabas", Metin Belgin'in yönetiminde ve Olcay Kavuzlu'nun performansıyla 8 Nisan'da seyirciyle buluşacak.

Akün Sahnesi:

Anton Çehov'un kaleminden Ataol Behramoğlu'nun çevirisi ve Erhan Gökgücü'nün rejisiyle "Vanya Dayı", tüm hafta sahnelenecek. Eser, Çarlık Rusyası'nın çöküş döneminde çiftlikte yaşayan bir ailenin güncel ve önemsiz olaylarla boğuşurken geçirdikleri bunalımları, içine düştükleri komik durumları yansıtıyor.

Altındağ Tiyatrosu:

6-12 yaş izleyiciler için önerilen "Miyhavlar Tiyatrosu", bugün sahnelenecek. "Nalınlar", bütün hafta görülebilecek.

Büyük Tiyatro:

Henrik İbsen'in kaleminden Mustafa Kurt'un rejisiyle hazırlanan  "Hedda Gabler", yarın ve 5 Nisan'da sahne alacak. Oyun, bir kadının babası, eşi ve toplumun değerleri arasında kendini gerçekleştirme çabasını konu ediniyor.

Cüneyt Gökçer Sahnesi:

Recep Bilginer'in yazdığı, Zafer Kayaokay'ın yönettiği "Sarı Naciye", bugün, yarın ve 4 Nisan'da perde açacak. Törelere rağmen hayalleri olan gençleri, göç üzerinden anlatan oyunda Feray Darıcı, Caner Kadir Gezener, Ahmet Erkut, Kadri Özcan, Deniz Gökçe Kayhan ve Pelin Dikmenoğlu rol alıyor.

"Keloğlan Keleşoğlan", 5 Nisan'da sahnelenecek.

Küçük Tiyatro:

"Neşe, Dert, Aşk", bugün seyirciyle buluşacak. Şirin Aktemur Toprak'ın yazdığı ve Umut Toprak'ın sahneye taşıdığı, Neşet Ertaş'ın hayatından ve türkülerinden yola çıkılarak hazırlanan eser bütün hafta temsil verecek.

DT, Haldun Taner'in doğumunun 100. yılı kapsamında "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım"ı sahneleyecek. Türk tiyatrosunun en önemli örneklerinden biri kabul edilen eser, 7 Nisan'da gerçekleştirilecek prömiyerin ardından 8 Nisan'da da izlenebilecek.

Oda Tiyatrosu:

Mevlana Celaleddin Rumi'nin Orta Asya'dan Anadolu'ya gelişi, Şems Tebrizi ile yakınlığı, tasavvuf ve Allah'a duyduğu büyük aşkın anlatıldığı "Mevlana Aşk ve Barış Çığlığı", tüm hafta tiyatroseverlerle buluşacak.

"Kontrabas", bugün görülebilecek.

Stüdyo Sahne:

"Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye", Savaş Dinçel'in kaleminden Murat Çidamlı'nın yönetimiyle 7 Nisan'da sahnelenecek. Erdinç Doğan'ın rol aldığı tek kişilik oyunda, Sait Faik Abasıyanık'ın hayatı ve eserlerinden oluşan bir seçki sunuluyor.

Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in "Sabır Taşı" eseri, yarın ve 5 Nisan'da tiyatro sahnesinde görülebilecek.

Tatbikat Sahnesi:

"Kuğunun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi", 7-8 Nisan'da seyirciyi selamlayacak. Anton Çehov'un kaleminden Yılmaz Gruda'nın çevirisiyle tiyatroya kazandırılan oyunda Ahmet Erkut, Şekip Taşpınar ve Dilek Bozkurt rol alıyor.

İrfan Şahinbaş Sahnesi:

"Bernarda Albanın Evi", bugün ve 4 Nisan'da temsil verecek. "Hayvan Çiftliği", 8 Nisan'da izleyiciyle buluşacak.

Şinasi Sahnesi:

"Ramiz ile Jülide", bugün, yarın ve 4 Nisan'da sanatseverlerin karşısına çıkacak. Çocuk oyunu "Üç Şehzade", bugün görülebilecek.

-Opera-Bale

Opera Sahnesi:

Modern dans gösterisi "Arda Boyları", bugün sahnelenecek.

Ünlü besteci Mozart'ın bestelediği ve içinde mehteran melodilerinin esintileri de bulunan "Saraydan Kız Kaçırma" operası, 4 Nisan'da temsil verecek. Eser, Selim Paşa'nın sarayında tutsak olan Konstanze'nin kendi vatanına dönmek ve sevdiği Belmonte'ye kavuşmak için verdiği özgürlük mücadelesini ve Selim Paşa'nın Osmanlı hoşgörüsü ve bağışlayıcı tutumunu anlatıyor.

Aşk ve gururun hikayesi "I Püritani" operası, 6 Nisan'da izleyiciyle buluşacak.

Leyla Gencer Sahnesi:

Mizahi cevaplarıyla ve öğütleriyle bilinen Nasreddin Hoca'nın fıkraları çocuk operası "Nasrettin Hoca", 5 ile 7 Nisan'da minik seyirciler için sahnelenecek.

"Türkünün Öyküsü", 5 Nisan'da düzenlenecek. Tarihte bir yolculuğa çıkılacak konserde, Türk tarihinden küçük anlatımlar eşliğinde dans ve müziğin harmanlanacağı bir gösteri sunulacak.

Geleneksel Türk tiyatrosunun önemli figürlerinden "Kanlı Nigar"ın müzikli ve danslı serüveni başkentlilerle buluşacak. Eser, 7 Nisan'da sahnelenecek.

-CSO

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), bugün, şef Yalçın Adıgüzel yönetiminde konser verecek. Konserde solistler Esin Talınlı, Ferda Yetişer, Caner Arkın, Tuncay Kurtoğlu sahne alacak. Gecede, Semih Sergen ile Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu da orkestraya eşlik edecek. Programda Vasıf Adıgüzelov'un "Çanakkale 1915 Oratoryosu" icra edilecek.

-BSO

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), "İhsan Doğramacı'nın Doğumunun 100. Yılı" konseriyle yarın dinleyici karşısına çıkacak. Howard Griffiths yönetimindeki orkestraya Gülsin Onay piyanoda, Julian Lupu ise trompette eşlik edecek. Ravel'in "Pavan", Shostakovich'in "Piyano ve Trompet için Konçerto, Op.35" ile Brahms'ın "Senfoni No.4, mi minör, Op.98" eserleri seslendirilecek.

-Müzik Festivali'nde 32. yıl

32. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 4-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Sevda Cenap And Müzik Vakfınca düzenlenen festivalin açılışı, 4 Nisan'da, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın konseriyle MEB Şura Salonu'nda yapılacak.

Henan Museum Huaxia Orchestrası ise 7 Nisan'da MEB Şura Salonu'nda dinleyiciyle buluşacak.

CerModern

Nuri Bilge Ceylan'ın 2003'ten bugüne çektiği 49 fotoğraftan oluşan "Panoramik Bakış" sergisi, tüm hafta gezilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement