Çanakkale Gezici Müzesi Kozan'da - Son Dakika
Kültür Sanat

Çanakkale Gezici Müzesi Kozan'da

Çanakkale Gezici Müzesi Kozan'da Adana'nın Kozan ilçesinde, Çanakkale Savaşı'nda verilen destansı mücadeleyi ve kahramanlıkları yeni nesillere anlatmak için Türkiye'yi gezerek, bilinmeyen materyalleri ziyaretçilere sunan Çanakkale Gezici Müzesi ziyarete açıldı.

19.12.2022 16:01  Güncelleme: 16:07

Çanakkale Gezici Müzesi Kozan'da

ADANA - Adana'nın Kozan ilçesinde, Çanakkale Savaşı'nda verilen destansı mücadeleyi ve kahramanlıkları yeni nesillere anlatmak için Türkiye'yi gezerek, bilinmeyen materyalleri ziyaretçilere sunan Çanakkale Gezici Müzesi ziyarete açıldı.

Çanakkale Savaşı'nın izlerinin taşındığı ve savaşta kullanılan mermilerin, milli mücadelenin görselleri ile sergilendiği müzede öğrenciler ve ilçe protokolü Çanakkale ruhunu yaşadı.

Osmangazi İmam Hatip Lisesi Spor Salonu'ndaki müzenin açılışını Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Sönmez, İlçe Milli Eğitim müdürü Gazi Keleş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Nuh Anacık, Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Sümmani Göztaş, Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, OSB Müdürü Fatih Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

Müzenin bir hafta ilçedeki okul öğrencilerine ve velilere açık olacağını kaydeden Şehit ve Gazi aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sümmani Göztaş, "İlk önce Tepecikören'de köy öğrencilerimiz için gezici müzemiz açıldı. Osmangazi İmam Hatip Lisemizde de bugün açılışını gerçekleştirdik. Bir hafta boyunca açık kalacak olan müzemiz hem okullarımızdaki öğrencilerimiz hem de ailelerinin gezebilme Çanakkale ruhunu yaşayama imkanı olacaktır. Destek veren herkese teşekkür ederiz" dedi.

Çanakkale Gezici Müzesi Kozan\'da
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Çanakkale Gezici Müzesi Kozan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement