Fatih Belediyesi ve Türkiye Tasarım Vakfı, Hanlar Bölgesi Keşif Atölyesi düzenledi - Son Dakika
Kültür Sanat

Fatih Belediyesi ve Türkiye Tasarım Vakfı, Hanlar Bölgesi Keşif Atölyesi düzenledi

Fatih Belediyesi ve Türkiye Tasarım Vakfı, Hanlar Bölgesi Keşif Atölyesi düzenledi

Fatih Belediyesi ve Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğiyle Kapalıçarşı ve çevresinde yer alan hanlara yönelik düzenlenen 'Hanlar Bölgesi Keşif Atölyesi'ne İstanbul'daki üniversitelerin mimarlık fakültesinde okuyan öğrenciler katıldı. Beş gün süren atölye çalışmasında katılımcılara sertifika verildi. Atölye, Kapalıçarşı ve çevresindeki hanların dönüşümünü incelemek, günümüzdeki durumu tespit etmek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla düzenlendi. Sunum ve sertifika toplantısında Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, genç mimarların kendilerini geliştirmelerini sağlamak ve hanlar bölgesine yeni fikirlerin ortaya çıkmasını sağlamak amacıyla bu çalışmaya destek verdiklerini belirtti.

24.07.2023 09:24  Güncelleme: 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatih Belediyesi ve Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğiyle Kapalıçarşı ve çevresinde yer alan hanlara yönelik "Hanlar Bölgesi Keşif Atölyesi" düzenlendi. İstanbul'daki üniversitelerin mimarlık fakültesinde okuyan öğrencilerin katıldığı atölye çalışması beş gün sürerken katılımcılara sertifika verildi.

Dünyanın en büyük ve en eski alışveriş merkezi, en görkemli yerlerinden biri olan Kapalıçarşı ile çevresinde bulunan hanlar bölgesinin yıllar içinde yaşanan farklı dönüşümüne tanıklık etmek, günümüzdeki durumların tespit etmek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla düzenlenen atölye, Mimar Doç. Dr. Ayşegül Özer ve Yüksek Mimar Aylin Öter Önder öncülüğünde, Doç. Dr. Gülhan Benli ve Murat Belge'nin de katılımlarıyla düzenlendi. Beş gün süren atölye çerçevesinde, farklı rotalarda keşifler yapıldı. Öğrenciler, bölgeye dair tespitlerini, çözüm önerilerini ve proje fikirlerini Fatih Belediyesi ve Türkiye Tasarım Vakfı'ndan oluşan heyete sunum şeklinde paylaştı.

"Amacımız mimar adayı öğrencilerimizin pratik yaparak kendilerini geliştirmelerini sağlamak"

Neslişah Sultan Kültür Merkezi'nde yapılan sunum, değerlendirme ve sertifika toplantısında mimarlık öğrencileriyle bir araya gelen Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, " Amacımız genç mimarlarımızın, mimar adayları öğrencilerimizin pratik yaparak kendilerini geliştirmelerini sağlamak, aynı zamanda da hanlar bölgesine dair yeni fikirlerin, düşüncelerin ve projelerin ortaya çıkmasını sağlamaktır. Hanlar bölgesinin daha işlevsel, estetik ve sürdürülebilir bir geleceğe sahip olmasını sağlamaya yönelik çalışmalarına katkıda bulundukları için emeği geçen hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Fatih Belediyesi ve Türkiye Tasarım Vakfı, Hanlar Bölgesi Keşif Atölyesi düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement