Gamze Erengönül - Gülnare Shekinska - Son Dakika
Kültür Sanat

Gamze Erengönül - Gülnare Shekinska

Gamze Erengönül - Gülnare Shekinska

Gamze Erengönül ve Gülnare Shekinskaya Akbank Sanat'ta!

23.11.2016 09:04

Gamze Erengönül ve Gülnare Shekinskaya Akbank Sanat'ta!

Gamze Erengönül: Keman

İlk önemli konserini 9 yaşında, dönemin Cumhurbaşkanı, bakanları ve ülkemizin önde gelen üniversitelerinin rektör ve öğretim üyelerinin hazır bulunduğu İstanbul Üniversitesi Konferans Salonu'nda N. Paganini'nin Varyasyonları'nı çalarak gerçekleştirdi. 11 yaşında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Mozart Sol Majör Keman Konçertosu'nu seslendirdi. 16 yaşında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası eşliğinde Brahms Keman Konçertosu'nu yorumladı.

Ionescu Galati, Ender Sakpınar, Cem Mansur, Gürer Aykal, Hakan Şensoy, Antonio Pirolli gibi ülkemizin önde gelen şefleriyle Milli Reasürans Oda Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası, Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Orkestrası, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Senfoni Orkestrası eşliğinde verdiği solo

konserler ile basında övgüyle yer aldı.

2015 yılında Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Ulusal Keman Yarışması'nda birincilik ödülünü kazanan sanatçı, aynı zamanda jüri özel ödülüne de layık görülerek, 2016 yılında düzenlenen olan 44. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nde İstanbul Oda Orkestrası ile solist olarak konser verdi.

Gülnare Shekinskaya: Piyano

1991'de Viotti (Verchelli) Uluslararası Piyano yarışmasında finale kalan sanatçı, Azerbaycan Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde birçok konserler verdi ve 1993 yılında İlham Oda Orkestrası ile beraber Almanya'da solist olarak turneye katıldı.

Bakü, Kişinev, Moskova, Bonn, Berlin, Nürnberg ve İstanbul'da birçok resital ve oda müziği konseri vermiş olan Shekinkskaya, 1996 yılından bu yana İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Program: Falla, Franck, Chopin, Sarasate, Elgar, Wieniawski

Kaynak: Etkinlik.io

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement