Hüseyin Avni Danyal, "ÖTEKİ" İle Kendi Sahnesi'nde - Son Dakika
Kültür Sanat

Hüseyin Avni Danyal, "ÖTEKİ" İle Kendi Sahnesi'nde

Hüseyin Avni Danyal, oyuncu kadrosunda kendisinin de yer aldığı Tiyatro Seyirlik'in yeni oyunu "Öteki"nin prömiyeri için gün sayıyor.

22.12.2014 09:28  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Her yerde öteki vardır ve her zaman olacaktır." bakış açısıyla herkesin "Öteki" olabileceğini hatırlatan Leonie Ossowski imzalı oyunun prömiyeri, 26 Aralık, Tiyatro Seyirlik'te. Tiyatro'nun sadece bir iş değil; bir tutku ve yaşam biçimi olduğunu belirten Hüseyin Avni Danyal'ın büyük bir özenle restore ettiği ve 198 kişilik seyirci kapasitesiyle birçok tiyatroseveri ağırlayan Tiyatro Seyirlik, şu günlerde yeni oyunu "Öteki"yi seyirciyle buluşturacak olmanın heyecanını yaşıyor. Tiyatro Seyirlik'in ikinci oyunu olan ve 26 Aralık'ta prömiyeri gerçekleşecek "Öteki"de, sevilen sanatçı Hüseyin Avni Danyal da tiyatro seyircisini selamlamaya hazırlanıyor.

DÜN VE BUGÜN ARASINDAKİ DERİN YOLCULUK

Her an, her insanın başına gelebilecek olan "Ötekileştirme" kavramını seyirciye hatırlatan oyunda; Danyal'ın yanı sıra, Derya Artemel, Hakan Elmasoğlu, Birgen Engin, Atilla Can Çelebi, Can Baykan, Tunç Efe, Yarkın Ünsal performanslarıyla göz dolduruyor. Seyirciyi, dün ve bugün arasında yaşanan derin bir yolculuğa çıkaran Leonie Ossowski imzalı oyunu dilimize Nesrin Kazankaya çevirirken, oyunun yönetmenliğini Gürol Tonbul üstleniyor: Dekor tasarımını Tayfun Çebi'nin, kostüm tasarımını Funda Çebi'nin yaptığı oyunun ışık tasarımı ise Emrah Sürücü'ye ait. Sahneden, ışık sistemine, ses akustiğinden, koltuk sayısı ve konforuna, fuaye alanından kulisine kadar her şey düşünüldüğü Tiyatro Seyirlik'in ikinci oyunu "Öteki", 26 Aralık 2014, Çarşamba akşamı saat 20:30'da, Tiyatro Seyirlik'te.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Hüseyin Avni Danyal, 'ÖTEKİ' İle Kendi Sahnesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement