İngiliz Aktör Christopher Lee Öldü - Son Dakika
Kültür Sanat

İngiliz Aktör Christopher Lee Öldü

İngiliz aktör Christopher Lee, 93 yaşında hayata veda etti.

11.06.2015 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz aktör Christopher Lee, 93 yaşında hayata veda etti.

Londra'nın Chelsea bölgesi yetkilileri, dünyaca ünlü oyuncunun solunum güçlüğü ve kalp yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı Chelsea ve Westminster Hastanesi'nde pazar günü yaşamını kaybettiğini açıkladı. 54 yıldır evli olduğu eşinin, önce aile üyelerini bilgilendirmek istemesi üzerine Lee'nin ölüm haberinin basından saklandığı kaydedildi.

Christopher Frank Carandini Lee, 27 Mayıs 1922'de Londra'da dünyaya gelmişti. II. Dünya Savaşı sırasında Kuzey Afrika ve İtalya'da istihbarat görevlisi olarak çalışan Lee, savaşın ardından Rank Stüdyoları ile anlaşma yapmış ve 1948'de Laurence Olivier'nin yönettiği "Hamlet" oyununda sahneye çıkmıştı.

Sinema kariyerine 1957'de "The Curse of Frankenstein" (Frankenstien'ın Laneti) filmiyle başlayan Lee, daha sonra Bram Stoker'in eserinden uyarlanan "Dracula" film serisinde rol almıştı.

"James Bond" serisinde  "Scaramanga" karakterine hayat veren Lee, Peter Jakson'un JRR Tolkien'in "Lord of the Rings" eserinden uyarladığı seride de büyücü Saruman'ı canlandırmıştı.

İki yüz elliden fazla filmde rol alan Lee'nin hayat verdiği karakterler arasında Türkiye'de "Yıldız Savaşları" adıyla gösterime giren "Star Wars" filmindeki Kong Dooku da bulunuyor.

Lee, 1961'de Birgit Kroencke ile evlenmiş, çiftin kızı Christina, 1963'te dünyaya gelmişti.

Lee, 2009'da İngiliz kraliyet tahtının ilk varisi Prens Charles tarafından "Sir" unvanına layık görülmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İngiliz Aktör Christopher Lee Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement