İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul'da Kültür Sanat

İdil Biret ve Borusan Quartet, 24 Aralık'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde aynı sahneyi paylaşacak Zeynep Tanbay'ın Beethoven'ın yaylı çalgılar dörtlüleri üzerine hazırladığı son projesi "Symbiosis"in dünya prömiyeri yarın Haliç Kongre Merkez'nde gerçekleştirilecek Berlin Filarmoni Orkestrası'nın flütçüsü Emmanuel Pahud, yarın ve 21 Aralık'ta CRR'de müzikseverlerle buluşacak Selahattin Kara'nın "İstanbul Resimleri" sergisi, 21 Aralık'ta Milli Saraylar Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde açılacak.

19.12.2013 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İdil Biret ve Borusan Quartet, 24 Aralık'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde aynı sahneyi paylaşacak.

İdil Biret ve Borusan Quartet, konserde Schumann'ın "Piyano Quinteti" ve Beethoven'in "4 Numaralı Quarteti" eserlerini seslendirecek.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, yarın Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi'nde, " İsmet İnönü'yü Anma Konseri" verecek.

Orkestrayı şef Antonio Pirolli yöneteceği konserde, soprano Feryal Türkoğlu, mezzo soprano Ferda Yetişer, mezzo soprano Ezgi Karakaya, tenor Enrique Ferrer ve bariton Cem Beran Sertkaya eşliğinde P. Mascagni'nin "Cavalleria Rusticana" adlı eserini yorumlanacak.

Dünyaca ünlü isimleri ve cazın genç yeteneklerini 4 Aralık'tan itibaren müzik tutkunlarıyla buluşturan Akbank Sanat Caz Günleri, 26 Aralık'ta Uraz Kıvaner Quartet konseriyle tamamlanacak.

Soprano ve tenor saksofonda Engin Recepoğulları, piyanoda Uraz Kıvaner, kontrbasta Ozan Musluoğlu ve davulda Ferit Odman'dan oluşan Uraz Kıvaner Quartet, Akbank Sanat'ta sahne alacak.

Topluluk, konserde Uraz Kıvaner'in geçen yıl mart ayında yayımladığı ilk albümü "Pieces"dan parçaları da yorumlayacak.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın her sezon İstanbullu müzikseverlere sunduğu yeni projelerden olan "Beethoven Festivali" kapsamında, yarın Haliç Kongre Merkezi Sadabad Oditoryumu'nda düzenlenecek etkinlikte, Zeynep Tanbay'ın Beethoven'ın yaylı çalgılar dörtlüleri üzerine koreografisini yaptığı son yapıtı "Symbiosis"in dünya prömiyeri gerçekleştirilecek.

Zeynep Tanbay Dans Projesi'nin sahneleyeceği ve müziklerini Borusan Quartet'in seslendireceği "Symbiosis", 21 Aralık'ta ikinci kez Haliç Kongre Merkezi Sadabad Oditoryumu'nda olacak.

Berlin Filarmoni Orkestrası'nın flütçüsü Emmanuel Pahud, yarın ve 21 Aralık'ta Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluşacak.

Yarınki konserde, Pahud ile Fransız Nefesli Çalgılar Beşlisi ve piyanist Eric Le Sage, Farrence, Rimsky-Korsakov ve Thuille'nin eserlerini yorumlayacak.

Emmanuel Pahud, 21 Aralık'ta gitarist Christian Rivet ile sahne alacak.

Devlet ve şehir tiyatroları

İstanbul Devlet Tiyatrosu, Küçük Sahne'de yarın, 20 ve 21 Aralık'ta "Kalpak" ile 24, 25 ve 26 Aralık'ta "Kurban", Küçükçekmece Cennet Kültür Sanat Merkezi'nde yarın, 21 ve 22 Aralık'ta "Sinan Süleymaniye'de" ile 26 Aralık'ta "Son Tango", Cevahir Salon 1'de yarın, 21 ve 22 Aralık'ta "Üç Kız Kardeş" ile 24, 25 ve 26 Aralık'ta "Sinan Süleymaniye'de", Üsküdar Tekel Sahnesi'nde 21 Aralık'ta "Çehov Makinesi" ile 26 Aralık'ta "Hamlet", Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde yarın,21 ve 22 Aralık'ta "İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı", Cevahir Salon 2'de yarın, 21, 22, 24, 25 ve 26 Aralık'ta "Kuyruklu Yıldız Altında İzdivaç", Üsküdar Stüdyo Sahne'de yarın, 21, 22, 24 ve 25 Aralık'ta "Michelangelo" adlı oyunlar sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise yarın, 21 ve 22 Aralık'ta Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Lysistrata Kadınlar da Savaşırsa", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Perşembenin Hanımları", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Vişne Bahçesi", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Yolcu", Ümraniye Sahnesi'nde "Kabare" isimli oyunlar izlenebilecek.

Sergi

Hayran olduğu tarihi kent İstanbul'un sokakları, boğazı ve mimarisinin yanında şehrin değişen yüzünü tablolarına yansıtan ressam Selahattin Kara'nın "İstanbul Resimleri" sergisi, 21 Aralık'tan itibaren TBMM Genel Sekreterliği (Milli Saraylar) Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilecek.

Sergisini İstanbul'daki yaşamının her döneminde kendisini etkilemiş olan kompozisyonlar üzerinden oluşturan Kara, kenti bütün jestleri ve duruşları ile resmedilmiş plan, perspektif ya da farklı açılardan kusursuzca aktarılmış mimari görünümlerle kurguluyor.

Sergi, 30 Aralık'a kadar Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde görülebilecek.

Geçen yüzyılın tren yolculuklarından esinlenerek hazırlanan "Bizim İnsanlarımızdan Hikayeler" adlı sergi, 21 Aralık'ta Sirkeci Garı ile Halka Sanat'ta eş zamanlı gerçekleştirilecek.

Orijinal yapıtları temsil eden fotoğraflardan oluşan sergide, sanatçılar, dansçılar, mimarlar, mutfak sanatları bölümleri ve ilkokul öğrencileri projenin katılımcıları arasında yer alıyor.

Caner Şengünalp'in "İstanbul" isimli heykel sergisi, yarın Galeri İlayda'da sanatseverlerle buluşacak.

Şengünalp eserlerinde, İstanbul'un aldığı göçle, sosyo kültürel ve kentsel anlamda geçirdiği süreci, bronz, taş ve ahşap kullanarak anlatıyor. Sergi, 19 Ocak 2014'e kadar ziyarete açık olacak.

Çocuklar için

"Odada Dört Mevsim" adlı müzikli oyun, 21 ve 22 Aralık'ta BKM'de sergilenecek. Oyun, danslar ve görsel efektlerle çocuklara keşfedilmeye hazır büyülü bir dünyanın kapısını açıyor.

Kozyatağı Kültür Merkezi Gazanfer Özcan Sahnesi'nde 21 ve 22 Aralık'ta sahnelenecek "Çilek Kız", kendisi gibi meyve ve tatlı isimlerine sahip neşeli arkadaşlarıyla yaşadığı "Minicik Şehri"ni özel dekoruyla sahneye taşıyacak.

Çilek Kız Live Show'da çocuklar, Minicik Şehri'ndeki bahar festivalinin coşkusuna katılıp, danslar eşliğinde sevilen şarkıları Türkçe seslendirerek eğlenceli vakit geçirecek. Çilek Kız ile arkadaşları "Böğürtlenli Çörek", "Ahududu", "Limonlu Şeker", "Portakal Çiçeği" ve "Bay Uzun Yüz" gösteride çocuklara, dostluğun, dayanışmanın ve sevginin anlamını bir kez hatırlatacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.

  • Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı
    20:27 Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Osmanlı sembolü Süleyman Han Camii, restore edildikten sonra yeniden ibadete açıldı. 2 bin 700 yıllık Van Kalesi, hala görkemiyle ayakta duruyor ve cami bu tarihi yapıyı tamamlıyor. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, şehrin imar ve inşa edilmesi için yapılan çalışmaların vatandaşların huzuru ve refahı için olduğunu belirtti ve Van'ın kültür ve turizmine büyük değer katacak olan bu restorasyonların devam edeceğini söyledi.

  • 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı
    20:24 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı

    Manisa'da düzenlenen Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nin programı tanıtıldı. Festival, 23 Nisan'da başlayacak ve çeşitli etkinliklerle 28 Nisan'da sona erecek. Festivalde konserler, paneller, sergiler ve mesir saçımı gibi etkinlikler yer alacak.

  • Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı
    20:18 Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı

    Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Yeni Balkan Yayınevi tarafından düzenlenen Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı. Büyükelçi Ulusoy, fuar kapsamında tanıtılan kitapların yazarlarıyla sohbet etti ve Türkçe dilinin Kuzey Makedonya'da canlı tutulmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye Maarif Vakfı'nın Kuzey Makedonya'daki okullarının standını da ziyaret etti. Fuar, 24 Nisan'a kadar devam edecek.

  • TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak
    19:48 TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak

    TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, bilimde, eğitimde, sporda ve sanatta başarı elde etmiş çocukların yer alacağını açıkladı. Bu yılki kutlamalarda çocuklar, ödül töreni ve Genel Kurul'da konuşma yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, Türk milletinin hikayesini anlatan bir ışık gösterisi ve uzay teması da etkinliklere dahil edilecek.

  • Muğla'da 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı
    19:13 Muğla'da 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Festivalde, kuzugöbeği çorbası ikram edildi, yöresel el sanatları ve yiyecekler satışa sunuldu. Ayrıca, kuzugöbeği mantarları da satışa çıkarıldı. Festivalin açılış töreninde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, gelecek yıllarda festivallerin devam edeceğini belirtti. Festival, 21 Nisan'da sona erecek.

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi
    19:04 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi

    Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nda, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atıklardan yaptığı ürünler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü standında sergilendi. Karnavalın ana teması olan karbon ayak iziyle ilgili bilinçlendirme yapılırken, öğrencilerin geri dönüşüm bilincini ve doğa sevgisini aşıladığı belirtildi.


Advertisement