İstanbul Opera Festivali'nde La Traviata sahnelendi - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul Opera Festivali'nde La Traviata sahnelendi

İstanbul Opera Festivali\'nde La Traviata sahnelendi

İstanbul Opera Festivali kapsamında düzenlenen 14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali'nde La Traviata Operası Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Eser, sanatseverler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Festivalin devamında Andrea Chenier operası sahnelenecek.

16.06.2023 12:26
p>DEVLET Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği, 14. Uluslararası İstanbul Opera Festivalinde La Traviata Operası Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sahnelendi. Eser, sanatseverler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Fransız yazar Alexandre Dumas'ın ünlü eseri Kamelyalı Kadın romanından esinlenerek oluşturulan, bestesi Giuseppe Verdi'ye, librettosu Francesco Maria Piave'ye ait olan 'La Travıata' operası dün akşam AKM'de sahnelendi. Aşkı için büyük acılar çeken ve fedakarlık yapan baş kahraman Violetta Valery'nin dram dolu ve ilgi çekici hayatını anlatan eser, sanatseverler tarafından uzun süre ayakta alkışladı. Temsil, Orkestra Şefi Tulio Gagliardo yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde festivale ilk kez katılan, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelendi.

4 perdeden oluşan eserde, 'Violetta' Eylem Demirhan Duru, 'Alfredo Germont' Levent Gündüz, 'Giorgio Germont' Cengiz Sayın, 'Flora' Melisa Özdemir, 'Annina' Eda Çapanoğlu, 'Gastone' Burak Dabakoğlu, 'Marki' Cihan Özmen, 'Baron' Nejad Beğde, 'Doktor' Chirstopher Gagliardo, 'Komisyoner' Başak Ünal ve 'Giuseppe' Muzaffer Soydan tarafından canlandırıldı.Ünlü rejisör Carlos Vilán'ın sahneye koyduğu eserde koro şefi Orhan Öner Özcan yönetimindeki İzmir Devlet Opera ve Balesi Korosu da sahnedeydi. FESTİVALİN DEVAMINDA 'ANDREA CHENIER' SAHNEDE OLACAK Festivalin devamında 18 Haziran Pazar akşamı İtalyan besteci Umberto Giordano'nun önemli eserlerinden olan ve Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin sahneye koyduğu 'Andrea Chenıer' operası, AKM Opera Salonunda sanatseverlerle buluşacak. Rejisörlüğünü ve dramaturjisini Recep Ayyılmaz'ın üstlendiği eserde Fransız İhtilali döneminde idealleri uğruna genç yaşta ölüme mahküm edilen şair Andrea Chenier'in kısa yaşam öyküsü döneme uygun dekor ve kostümlerle anlatılıyor. Dünya sahnelerinde pek çok opera evinde sahneye çıkan ünlü İtalyan tenor Ivan Defabiani'nin başroldeki şair Andrea Chenier'i canlandıracağı eserde Kamil Kaplan 'Carlo Gérard', Seda Aracı Ayazlı 'Maddalena de Coigny', Ferda Yetişer 'Bersi', Selva Erdener 'La Contessa di Coigny', Emin Özdemir 'Filéville', Emre Uluocak 'Mathieu', Haser Tek 'Abbé', Mehmet Kavil 'Incredible', Yiğitcan Tatlıoğlu 'Roucher', Kemal Badem 'Schmidt', H. Zeliha Tunçyürek 'Vecchia', E. Kaan Çelikcan 'Fouquier', Batuhan Karatay 'Dumas', Mahir Kat 'Il Maestro di Casa' karakterlerine hayat verecek.Koreografisi Özge Ay'a ait eserde orkestra şefi Raoul Grüneis yönetimindeki Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve koro şefi Maurizio Preziosi yönetimindeki Ankara Devlet Opera ve Balesi Korosu solistlere eşlik edecek.


Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul Opera Festivali'nde La Traviata sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement