İzmir'de Kar, Iğdır'da Güneş - Son Dakika
Kültür Sanat

İzmir'de Kar, Iğdır'da Güneş

Türkiye'nin batısındaki İzmir'de kar yağışı etkili olurken, en doğuda yer alan Iğdır'da vatandaşlar hava sıcaklığının 12 dereceye kadar çıktığı kentte güneşli havanın keyfini yaşıyor.

06.01.2015 16:11

MEHMET ÖZCAN - Türkiye'nin batısındaki İzmir'de kar yağışı etkili olurken, en doğuda yer alan Iğdır'da vatandaşlar güneşli havanın tadını çıkartıyor.

Ülke genelinde kar yağışı ve soğuk hava vatandaşların yaşamını zorlaştırırken, Iğdır'da ise güneşli hava etkisini gösteriyor. Ülkenin batı kesimindeki illerde dahi kar yağarken, Iğdır'da bugün en yüksek hava sıcaklığının 12 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, güneyden gelen rüzgarın hava sıcaklığını yükselttiğini belirterek, şu anda sıcaklığın mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde olduğunu ifade etti.

Güzel havayı fırsat bilerek kendini sokağa atan Iğdırlılar, kentteki parkları doldurdu. Güneşli hava sokak hayvanlarına da yaradı.

Iğdır'da doğup büyüdüğünü anlatan Murat Daştan, kış mevsiminde ilk kez böyle bir havayla karşılaştığını söyledi.

Geçen yıllarda kış mevsiminin oldukça soğuk geçtiğine işaret eden Daştan, "Şu anda televizyonda gördüm İzmir'de kar yağıyor. Biz Iğdır'da güneşleniyoruz. Herkesi Iğdır'a bekleriz" dedi.

Daştan, bölge genelinde kar yağışının etkili olduğuna işaret ederek, "Komşu illerimizin hepsi kara teslim olmuş durumda. Daha buraya kent merkezine kar düşmedi. Hava çok iyi, artık mont bile giymiyorum. Ankara, İstanbul, İzmir'de bile kar var. Doğu'nun son noktasında güneşleniyoruz" diye konuştu.

"Kaç gündür soba yakmıyoruz"

Kent merkezinde manavlık yapan Cevdet Çapar ise hava sıcaklığının bu kadar yüksek olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Uzun yıllardır Iğdır'da yaşadığını vurgulayan Çapar, "Her tarafta kar, kış var. Biz Iğdır'da sıcaktan evde duramıyoruz. Evde üç gündür soba yakmıyoruz. Havanın sıcaklığı yetiyor çünkü. Çok şükür hava sıcak, geçen yıl çok soğuktu ve zorluk çekmiştik ama bu sene çok rahat" ifadelerini kullandı.

İşçi emeklisi Mecit Yatman da güneşli hava nedeniyle eve gitmek istemediğini kaydetti.

Parklarda dolaşarak sıcak havanın tadını çıkardığını anlatan Yatman, "Geçen sene çok soğuktu gerçekten. Bu sene maşallah sıcacık hava. Ben de evimde soba yakmıyorum. İnşallah tüm kış böyle geçer" şeklinde konuştu. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İzmir'de Kar, Iğdır'da Güneş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement