Jordi Savall, Crr'de Konser Verecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Jordi Savall, Crr'de Konser Verecek

Jordi Savall, Crr\'de Konser Verecek

Savall, "Hesperion XXI" topluluğunu yöneteceği "Bab ı Ali İstanbul'un Sesleri" projesi kapsamında, 16 Aralık'ta müzikseverlerle buluşacak.

10.12.2014 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jordi Savall, "Hesperion XXI" topluluğunu yöneteceği "Bab-ı Ali İstanbul'un Sesleri" projesi kapsamında, 16 Aralık'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda (CRR) sevenleriyle buluşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Akdeniz ve Balkanlar'daki ülkelerin ve kültürlerin müzikal mirası üzerine yaptığı başarılı çalışmalarla tanınan sanatçı ile Hesperion XXI topluluğu, 1430-1750 yılları arasında Osmanlı döneminde ve topraklarında yaşamış bestecilerin eserlerini yorumlayacak.

İspanyol ve Avrupa barok müziğini yorumlamak üzere 1974'te kurulan ve bugüne kadar yaptığı başarılı kayıtlarla repertuvarını Osmanlı, Ortadoğu, Ermeni, Musevi ve Balkan kültürlerinin müziğiyle genişleten Hesperion XXI, İstanbul'un dört asırlık şarkılarını yorumlayacak. Savall yönetimindeki topluluk, şehrin tınılarını, ritimlerini, makamlarını, usta müzisyenlerden oluşan uluslararası sanatçı kadrosuyla sanatseverlere sunacak.

Konserde, Itri, Hacı Abdülkadir Meragi, Derviş Mehmed, Dimitri Kantemir, Asher Mizrahi, Tanburi Mustafa Çavuş ve Tanburi Angeli'nin eserleriyle Ermeni, Yunan ve Kıbrıs şarkıları yorumlanacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Jordi Savall, Crr'de Konser Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement