Kozyatağı Kültür Merkezi Sahnesinde 'Bekliyoruz' - Son Dakika
Kültür Sanat

Kozyatağı Kültür Merkezi Sahnesinde 'Bekliyoruz'

Kozyatağı Kültür Merkezi Sahnesinde \'Bekliyoruz\'

İki perdelik müzikli oyunu 'Bekliyoruz', coşkulu seyircileriyle buluşmaya hazır ve Mahalle Evi için destek bekliyor.

04.05.2013 14:33

Bekliyoruz…

Beklemek, gerçekle gerçek dışılık arasında bir yerdedir. Evet, beklenenin bir cismi vardır genelde; ama bazen de gerçeğin zincirinden kurtarıverir kendini. Geride sadece bekleme eyleminin kendisi kalır o zaman. Samuel Beckett'ın Godot'yu bekleyen iki kahramanı gibi, bekleriz hepimiz… Her birimiz bir şeyler.

Tiyatronun seyirci koltuklarında yerini alıp da oyunun başlaması için dakikaları sayan her bireyin, perdenin ardından çıkmasını beklediği bir şeyler vardır elbette… Kimi sadece gülmeyi bekler, kimi daha zekice bir şeyler; kimi içindeki çıkmaza bir yol bekler, kimi ise hareketi başlatacak bir mesaj.

Tiyatro Koşuyolu (34718), kuruluşunun altıncı yılında, mümkün olduğunca çok beklentiye ve beğeniye hitap edecek bir mozaikle çıkıyor seyircisinin karşısına… Bazı çevrelerde, yıllardır yuvası bildiği Koşuyolu Mahalle Evi'nin, bir çay ocağı olmaktan başka işe yaramadığını iddia edenlere inat, ürettiği sanatla çıkıyor. Zaman, mekan ve nedensellik açısından farklı görünse de, aslında insanın varoluş öyküsünde tekrarlanıp durmakta olan kırılma noktalarından örneklerle sesleniyor bekleyenlere… Mahalle Evi'nde sanat, kültür, eğitim adına harcanan onca çaba, yanlış bir noktada kırılıp bir kenara atılmasın diye.

Haldun Taner'in Vatan Kurtaran Şaban'ıyla yola koyulan; William Shakespeare, Sadık Şendil, Anton Çehov, Güngör Dilmen gibi yerli-yabancı pek çok yazarın klasikleşmiş eserlerinden renkli yüzler sunan oyun, 'Bekliyoruz' adını taşıyor. Oyunlaştıran ve yöneten; İ.B.B. Şehir Tiyatroları sanatçısı Binnur Şerbetçioğlu. Şerbetçioğlu, "Ben güzel ve aydınlık bir geleceği bekliyorum… Sen de bekliyorsun biliyorum… Bekliyoruz." sözleriyle özetliyor oyunun taşıyıcı duygusunu. Tiyatro Koşuyolu'nun, bekleyişin ve umudun altını renkli karakterlerle çizdiği iki perdelik müzikli oyunu 'Bekliyoruz', coşkulu seyircileriyle buluşmaya hazır ve Mahalle Evi için destek bekliyor.

Yer: Kozyatağı Kültür Merkezi

Tarih: 7 Mayıs 2013, Salı

Saat: 20:30

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Kozyatağı Kültür Merkezi Sahnesinde 'Bekliyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement