Salon'da Caz Konserleri Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Salon'da Caz Konserleri Başlıyor

Salon\'da Caz Konserleri Başlıyor

Salon, bir hafta boyunca cazın efsane isimlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

25.10.2011 19:27

Önümüzdeki bir hafta boyunca Salon, John Abercrombie Quartet, Fourplay ve Carla Bley'in eşlik edeceği Swallow Quintet konserlerine evsahipliği yapacak.

• John Abercrombıe Quartet

26 Ekim Çarşamba – 27 Ekim Perşembe, saat 21.30

Cazın önemli isimlerinin unutulmaz performanslarının yer alacağı Salon'da, 40 yılı aşan müzik kariyerine 50 albüm sığdıran Amerikalı ünlü caz gitaristi ve besteci John Abercrombie, 26 Ekim Çarşamba ve 27 Ekim Perşembe gecelerinde sahnede olacak. Gitar çalmaya 14 yaşında başlayarak, Bostan'daki Berklee College of Music okulunu bitiren Abercrombie, kariyeri boyunca Jack DeJohnette, Billie Cobham, Dave Holland, Ralph Towner, Michael ve Randy Brecker gibi efsane isimlerle çalıştı. Abercrombie, 74'te çıkan ilk solo albümü Timeless'ı Jan Hammer ve Mayıs ayında Salon'un konuğu olan efsane baterist Jack DeJohnette ile kaydetti. Son albümü "Wait Till You See Her" ise 2009 yılında yayımlandı.

• Swallow Quıntet ve Carla Bley

31 Ekim Pazartesi – 1 Kasım Salı, saat 21.30

Dünyanın önde gelen caz piyanistlerinden Carla Bley ve Steve Swallow'un dehasını ortaya koyduğu Swallow Quintet, 31 Ekim Pazartesi ve 1 Kasım Salı gecelerinde Salon'a konuk olacak. 1940'ta New York'ta doğan bas gitarist ve besteci Steve Swallow, 14 yaşında akustik bas çalmaya başlamadan önce piyano ve trompet dersleri aldı. Caz müzikle tanışınca hayatının değiştiğini ifade eden sanatçı, etkileyici kariyeri boyunca Chick Corea, John Scofield, Bill Evans ve Pat Matheny gibi caz ustalarına besteler verdi.

Davul virtüözü Jack DeJohnette ile de ortak çalışmalar yürüten Swallow, 1988'den itibaren, cazın kilometre taşlarından olan piyanist Carla Bley ile yoluna devam etti. 1996 yılında Chris Potter, Ryan Kisor, Mick Goodrick ve Adam Nussbaum ile birlikte oluşturduğu Swallow Quintet ile beraber ilk albümleri olan Deconstructed'ı 1997 yılında yayınladılar. Swallow ve ekibi, iki gece üst üste Salon'da uzun yıllar birlikte çalıştığı başarılı piyanist Carla Bley ile sahne alacak.

• Fourplay

2 Kasım Çarşamba – 3 Kasım Perşembe, saat 21.30

Kuruluşundan bu yana yayınladıkları her yeni albümde güncel cazın sınırlarını farklı türlerle karıştırarak genişlketen, Amerikalı modern caz dörtlüsü Fourplay ise 2 Kasım Çarşamba ve 3 Kasım Perşembe gecelerinde müzikseverlerle buluşacak. 1990 yılında kurulan grup, ilk albümlerini ertesi yıl yayımladı. Pop, R&B ve Afrika müziğini cazla bir araya getirerek modern caz müziğini bir seviye yukarıya taşıyan gup, son albümleri Let's Touch the Sky'ı geçen yıl piyasaya sürdü.

Cazın sınırlarını zorlayan müzikleriyle geniş bir hayran kitlesine sahip olmayı başaran Fourplay, bugüne kadar çıkardığı bir düzine albümün altısı Billboard dergisinin Modern Caz Albümleri listesinde zirvede yer aldı. Fourplay, gitarda Chuck Loeb, basgitarda Nathan East, tuşlu çalgılarda Bob James ve davulda Harvey Mason'dan oluşuyor.

Salon etkinliklerinin biletleri Biletix satış kanalları ve Salon gişesinden temin edilebilir. Lale Kart sahipleri, %25'e varan özel indirimlerle temin edebiliyor. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli. Salon gişesi pazar günleri hariç her gün 10.00–18.00 saatleri arasında ve etkinlik günlerinde etkinlik başlayana kadar açık.

Salon programı hakkında ayrıntılı bilgi için www.saloniksv.com adresi ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Salon'da Caz Konserleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement