Sinemanın Sultanı Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Kültür Sanat

Sinemanın Sultanı Öğrencilerle Buluştu

Sinemanın Sultanı Öğrencilerle Buluştu

38. Kültür ve Turizm etkinlikleri ve Batman 2. Uluslar arası Film Festivali kapsamında "Sinemanın dünü, bugünü ve yarını" konulu panel düzenlendi.

23.04.2014 13:25

Batman Üniversitesi’nde 2. Uluslar arası Film Festivali kapsamında “Sinemanın dünü, bugünü ve yarını” konulu panel düzenlendi. 

Batı Raman Kampusu Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele sinema sanatçıları Türkan Şoray, Yılmaz Köksal, Yusuf Sezgin, Eşref Kolçak, Nilüfer Aydan, yönetmenler Yılmaz Atadeniz ve İsmail Sezgin panelist olarak katıldı.

Moderatörlüğünü Yrd. Doç.Dr. Funda Masdar Kara’nın yaptığı paneli öğrencilerin yanı sıra Batman Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı da izledi.

Panelde konuşan Türkan Şoray, üniversite öğrencileri ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

34 yıl sonra geldiği Batman’ın çok değiştiğini ifade eden Şoray, “Sevgili öğrenciler çok şanslı bir dönemde öğrencilik yapıyorsunuz. 34 yıl önce geldiğim bu kentte elektrik olsun su olsun sıkıntıydı. Ama bugün gerçekten de Paris gibi bir kent olmuş. Bizleri besleyen halkın gönül beraberliğidir. Birlikte olmak beni mutlu ediyor. Buranın insanları da iklimi gibi sıcak ve bu nedenle sevgiyi göstermek, gösterebilmek çok güzel bir şey. Çünkü karşınızdaki çok mutlu oluyor. Allah’ın bize bahşettiği sevgi diye çok güzel bir şey var. Hep birbirimizi sevsek, hep sevgi duygularımız ön planda olsa. Sevgi duyguları ile birbirimizi kardeşçe kucaklaşsak, birbirimize kardeşçe sarılsak o zaman çok güzel bir dünyada yaşarız” dedi. 

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Sinemanın Sultanı Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement