Türkiye'nin Canı Hibe Programı - Son Dakika
Kültür Sanat

Türkiye'nin Canı Hibe Programı

WWF Türkiye'nin yürüttüğü programa ikinci dönem proje başvuruları 2 Eylül'de başlayacak

27.08.2013 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye'nin yürüttüğü Türkiye'nin Canı Hibe Programı'na ikinci dönem proje başvuruları, 2 Eylül'de başlayacak.

WWF-Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, yerel doğa koruma projelerini desteklemek amacıyla başlatılan programa proje başvuruları, 2 Eylül-11 Ekim arasında kabul edilecek.

"Küresel sorunlara yerel çözümler" düşüncesinden yola çıkarak, Türkiye'nin sahip olduğu doğal zenginliğin korunması için yerel sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesi amacıyla WWF-Türkiye tarafından başlatılan programın ilk dönemi tamamlandı. Yeni dönem için oluşturulan kaynakla WWF-Türkiye, ikinci kez yerel doğa koruma girişimlerine önemli bir fırsat sunacak.

"www.turkiyenincani.org" adresinde yer alan Türkiye'nin Canı Hibe Rehberi'ne göre hazırlanacak başvurular; öncelikli ihtiyaç, katılımcılık, uygulanabilirlik, sürdürülebilirlik ve kalıcı etki gibi ölçütler ışığında değerlendirilecek. Hibe desteği almaya hak kazanan projeler, yapılacak ön değerlendirmenin ardından Seçici Kurul tarafından belirlenecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, yerel sivil toplum kuruluşları tarafından geliştirilen ve yürütülen doğa koruma projelerinin, ülkenin doğal zenginliğini oluşturan değerli parçaların bir arada tutulmasına yardımcı olduğunu kaydetti.

Baştak, program ile desteklenen projelerin, yöre halkının ve yerel sivil toplum kuruluşlarının elele vererek, kendi doğal değerlerine sahip çıkmasını sağladığını vurguladı.

WWF-Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Uğur Bayar da program tarafından desteklenen bu projelerin gücünün, yerel aktörler tarafından, yereldeki gerçek ihtiyaçlar dikkate alınarak tasarlanması ve uygulanmasından ileri geldiğini belirtti.

İlk hibe döneminin, yerel aktörlerin birlikte çalışarak ortaya koyduğu başarılarla dolu olduğunu kaydeden Bayar, bireysel ve kurumsal bağışçıların desteğiyle başlatılan ikinci hibe döneminde de birbirinden değerli ve güçlü doğa koruma projelerinin geleceğine inandıklarını aktardı.

WWF-Türkiye'nin, geçen yıl başlattığı kampanya kapsamında, Anadolu'nun dört bir yanındaki yerel sivil toplum kuruluşları tarafından ülkenin biyolojik çeşitliliğini korumayı amaçlayan altı projeye kaynak sağlandı.

Bir süre önce başarıyla tamamlanan Türkiye'nin Canı Hibe Programı'nın ilk döneminde desteklenen projelerle Hatay'ın kutsal sayılan dağ ceylanları, Samandağı'nın tehlike altındaki deniz kaplumbağaları, Antalya'nın endemik bitkileri, Küre Dağları'nda yetişen doğal mantarlar, Akdeniz'de keşfedilen yarasa kolonileri ve sadece Trakya'da yaşayan yer yediuyurlarının güncel durumları ve doğal yaşam alanları değerlendirildi; karşı karşıya bulundukları tehditler ve sorunların giderilmesi yönünde çalışmalar yapıldı, korunmaları için somut adımlar atıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Türkiye'nin Canı Hibe Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement