Üzüm Şırasının Hardalla Buluşması: Hardaliye - Son Dakika
Kültür Sanat

Üzüm Şırasının Hardalla Buluşması: Hardaliye

Üzüm Şırasının Hardalla Buluşması: Hardaliye

Gölcük Trakya İlleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen toplantıda, hardaliye adı verilen yöresel lezzet tanıtıldı. Dernek başkanı Ramazan Korkut, unutulmaya yüz tutan kültürlerini yaşatmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Hardaliye üreticisi Bülent Baksi ise dernek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi ile üretim sözleşmesi yaptıklarını ve Kırklareli'de hardaliye yetiştirmeye başladıklarını açıkladı.

27.07.2023 10:04

Üzüm şırasının hardalla buluşması elde edilen hardaliye, Gölcük'te düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Gölcük Trakya İlleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan dernek başkanı Ramazan Korkut, unutulmaya yüz tutan kültürlerini yaşatmak ve geleceğe aktarmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Yöresel lezzet hardaliyenin ilçede tanıtılmasını istediklerini belirten Korkut, ürünlerin satışı için de çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Hardaliye üreticisi Bülent Baksi de üretici olarak çok az kişi kaldıklarını ifade ederek, hardaliye üretimi için dernek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyinin üretim sözleşmesi yaptığını aktardı.

Proje kapsamında dernek adına Kırklareli'de hardaliye yetiştirmeye başladıklarını dile getiren Baksi, "Hardaliye yetiştirme kapasitemiz 100 tondur. Dernek adına yetiştirdiğimiz hardaliyeyi Gölcük ilçesinde faaliyet gösteren Gölcük Trakya İlleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi'ne teslim edilecektir." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Üzüm Şırasının Hardalla Buluşması: Hardaliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement