Yunanistan, Akropolis için ziyaretçi kısıtlaması getirmeye hazırlanıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yunanistan, Akropolis için ziyaretçi kısıtlaması getirmeye hazırlanıyor

Yunanistan, Akropolis için ziyaretçi kısıtlaması getirmeye hazırlanıyor
02.08.2023 20:24

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki antik tapınak Akropolis için ziyaretçi kısıtlaması getirmeye hazırlandığı bildirildi. Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni, ODAP tarafından yapılan çalışmanın sonucunda uygulanacak pilot program hakkında bilgi verdi. Programın tarihi eserlerin güvenliğine katkı sağlayacağı ve ziyaretçilerin deneyimlerini iyileştireceği belirtildi. Çalışmanın sonuçlarına göre, Akropolis'i bir gün içinde ziyaret eden kişi sayısının 20 bini geçmemesi gerekiyor. 4 Eylül'den itibaren uygulanacak pilot programa göre, Akropolis ziyaretçilerine saat aralıklarına göre sınırlandırma getirilecek.

Yunanistan'ın, başkent Atina'daki antik tapınak Akropolis için ziyaretçi kısıtlaması getirmeye hazırlandığı bildirildi.

Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni, ülkede yayın yapan Real FM'e verdiği röportajda, Yunanistan Kültürel Kaynakların İdaresi ve Geliştirilmesi Örgütünün (ODAP) yaptığı çalışma sonucu uygulamaya konulacak pilot program hakkında bilgi verdi.

Mendoni, bu programın tarihi eserlerin ve bu alanlarda çalışanların güvenliğine katkı sağlayacağını belirterek, ziyaretçilerin deneyimlerini de iyileştireceğini ifade etti.

Yapılan çalışmanın sonuçlarına göre, tarihi Akropolis'i bir gün içinde ziyaret eden kişi sayısının 20 bini geçmemesi gerekiyor.

4 Eylül'den itibaren uygulanması planlanan pilot programa göre, Akropolis ziyaretçilerine saat aralıklarına göre de sınırlandırma getirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yunanistan, Akropolis için ziyaretçi kısıtlaması getirmeye hazırlanıyor - Son Dakika


Advertisement