Kavuşamayan Aşıkların Hikayesi Daima İş Yapar - Son Dakika
Magazin

Kavuşamayan Aşıkların Hikayesi Daima İş Yapar

Kavuşamayan Aşıkların Hikayesi Daima İş Yapar

Yeni dizilerinde kavuşamayan aşıkları oynayan Sedef Avcı ve Yiğit Özşener "Dizide 'Ferhat' ile 'Şirin' bir araya gelse sıkıcı olurdu.

24.10.2012 06:03

'Ezel' dizisinde birlikte oynayan Sedef Avcı ve Yiğit Özşener yeniden birlikte kamera karşısına geçti. Fox TV'de yayınlanan 'Bir Ferhat ile Şirin Hikayesi-Esir Şehrin Gözyaşları' dizisinde 'Ferhat' ile 'Şirin'i canlandıran ikili; bu kez kavuşamayan aşıklar rolünde. Avcı ve Özşener; yeni dizileri ve canlandırdıkları karakterler hakkında konuştu.

'Ezel'den sonra bu dizide de birliktesiniz. Neler hissediyorsunuz?

SEDEF AVCI: Çok uzun zamandır beklediğim bir işti. Keyifle çalışıyoruz. Farklı bir iş olduğunu düşünüyorum.

YİĞİT ÖZŞENER: Şimdi alışma sürecindeyiz; mekana, ekibe alışıyoruz. Ben; her işin başında olduğu gibi yine belirsizlikler içinde yuvarlanıyorum. Her işten önce 'acaba'larım olur, 'Nasıl olacak?' diye endişe duyarım; çok titizleniyorum. Aslında bu beyin jimnastiği hoşuma da gidiyor.

AŞKINI FEDA EDİYOR

Dizinin hikayesini bir de sizden dinleyelim mi?

Y.Ö.: Modern bir 'Ferhat ile Şirin' hikayesi aslında; kavuşamayan iki sevdalı var. 'Ferhat' ile 'Şirin' çocukluktan beri tanışıyorlar ama bir türlü bir araya gelememişler. 'Ferhat' daha sonra cezaevine giriyor, 5 yıl birbirlerinden uzak kalıyorlar. 'Ferhat' hapishaneden çıkınca yasa dışı işlerle uğraşan bir ailenin yanında çalışmaya başlıyor. Böylece aşıkların hikayesi de farklı boyut kazanıyor.

'Şirin' o zengin ailenin kızı mı?

S.A.: Yok hayır, ben o ailenin kızı değilim. O ailenin oğlu 'Mehmet Karayel'in evlenmek istediği kızım. Müstakbel gelinim yani.

'Şirin' nasıl bir karakter?

S.A.: Çocukluğu 'Ferhat'la yetimhanede geçmiş. Annesinin hayatını kurtarmak için aşkını bile feda etmiş. 'Ferhat'ın hapse girmesiyle zorlu bir yaşam mücadelesine giriyor. İdeallerinden taviz vermeyen, başarılı bir avukat olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bastırdığı duyguları, halının altına süpürdüğü geçmişi sebebiyle bir süre sonra dayanamayıp sertleşiyor.

GERİLİME ODAKLANDIM

Cezaevi sahnelerinde zorlandınız mı Yiğit Bey?

Y.Ö.: Sinop'ta çektik cezaevi sahnelerini. Gerçek bir cezaevinde çekim yapmak başlı başına moral bozucu bir şey. Şu an müze de olsa orada bir yaşanmışlık var. Çok aşırı zorlanmadım, yorucu bir tempomuz vardı ama canımın zaman zaman sıkıldığını itiraf etmeliyim.

Rolü çıkarırken nelere dikkat ettiniz?

Y.Ö.: Ben işin gerilim tarafına odaklandım. En çok üzerinde durduğum taraf bu oldu. Bu kavuşamamayı romantik bir yere koymuyorum, bunu gerilim unsuru olarak algılıyorum. Çok yakın olup da konuşamamak, düşündüğünü söyleyememek...

'Ferhat' ile 'Şirin'in esas birleşememe sebepleri ne peki?

Y.Ö.: 'Ferhat'ın, aşkları yüzünden işlediği suç nedeniyle hapishaneye düşmesi ve araya çok uzun bir zaman girmesi. O sırada da 'Şirin'in hayatı değişiyor.

DİZİ SIKICI OLURDU

Gerçekten seviyor olsaydı beklemez miydi 'Şirin'?

Y.Ö.: O zaman bu diziyi değil başka diziyi çekiyor olurduk. Kavuşamayan aşıklar hikayesi her zaman iş yapar! S.A.: O zaman kavuşurlardı ve sıkıcı bir dizi olurdu.

'Ferhat', 'Şirin' için dağları delmişti. Siz ne yapacaksınız burada 'Şirin'e kavuşmak için?

Y.Ö.: Ben dağ delmeyeceğim; beni dağ delerken düşünebiliyor musun? Bugüne kadar çekilmedi böyle bir şey. Delersek de enteresan görünür herhalde. (Gülüyor) Şirin'in kalbini yeniden kazanmak, aradaki kayıp zamanı telafi etmek için bir sürü şey yapacak. Masalsılığı destekleyen şiirsel bir dille izleyicilere farklı bir lezzet sunacağız. Bu aşka ikna olacaksınız.

'FERHAT' HAYATA KARŞI ÖFKELİ BİR KARAKTER

Yiğit Bey, 'Ferhat' nasıl biri?

Y.Ö.: Bugüne kadar oynadıklarımdan farklı. Yine esas kıza kavuşamayan bir aşık rolü ama bu kez genel seyirciye yönelik bir karakter sunacağım. 'Ferhat', geçmişte işlediği bir suçtan hapse giriyor. Çıktığında ise hayata tutunma mücadelesi veriyor. 'Nuh Karayel'in büyük işlerinin küçük adamı olarak yeni hayatına adım atıyor. Suç ailesinin yanında işe giriyor. Bu nedenle içinde aksiyon barındırıyor ve bu benim daha önce yapmadığım bir şey. Daha önce gizemli, statü olarak daha yüksek karakterleri oynamıştım. Bu dizide ise alt tabakadan; zengin ve mafyavari ailenin işlerini yapan biri olarak izleyici karşısındayım. "Neresinden vurulmuş diye sorarlarsa rüyalarından dersin..." diyecek kadar hayata öfkeli ve isyankar biri 'Ferhat'.

BAZI DUYGULAR TANIDIK

Karakterlerle özdeşleşen yanlarınız var mı?

S.A.: 'Şirin'in yaşadığı hayatla benimki çok farklı. Bire bir özdeşleştiğim söylenemez. Y.Ö.: Bire bir kendimden esinlendiğim bir yer yok ama muhakkak içimde bir yerlerde vardır ona benzer durumlar. Karşılaşınca bazı duygular tanıdık geliyor. Kendimizden bir şeyler katıyoruz mutlaka.

'ŞİRİN'İN KARANLIK TARAFLARI VAR

İki erkek arasında kalan bir kadın değil mi 'Şirin'?

S.A.: Evet, öyle bir şey var ama 'Şirin'in; 'Mehmet' ile 'Ferhat'a olan duyguları kıyaslanacak bir şey değil. Çünkü 'Ferhat'ı seviyor.

Önceki dizinizde de iki erkek arasında kalan bir kadını oynuyordunuz...

S.A.: Dizide çatışma olması için bir kadının iki erkek arasında kalması lazım. Burada karakterim daha farklı, daha derin. Karanlık tarafı olan da bir tip 'Şirin'. Sert köşeleri var.

BAŞKASIYLA OYNAMAM

Sedef Hanım, dizideki karakterler size göre mi oluşturuldu?

S: A: Evet ama utanıyorum.

Y.Ö.: Utanma canım, güzel bir şey bu.

S.A.: Senaristimiz Sevgi Yılmaz ile tanışmıştık. 'Şirin' karakteri yazılırken o da, ben de bu tanışıklığın avantajını gördük. Dizinin kadrosu oluşturulurken de bağlantım olan karakterlerin seçimine özen gösterildi.

Peki siz, kadro oluşturulurken müdahil oldunuz mu?

S.A.: Yok hayır. Aslında "Yiğit'ten başkasıyla oynamam" demiştim, o sayede Yiğit kadroya girdi. (Gülüyor) Y.Ö. Evet, Sedef'in zoruyla kadroya girdim. (Gülüyor)

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Kavuşamayan Aşıkların Hikayesi Daima İş Yapar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement