Mücevher Değerinde Lezzetler - Son Dakika
Magazin

Mücevher Değerinde Lezzetler

Mücevher Değerinde Lezzetler

Özel Bir Lezzetin Peşinde Koşan Bir Damaksanız Eğer; Kesenin Ağzını Açmanız Lazım.

23.06.2013 06:02

OKYANUSUN DİBİNDEN GELEN MORİNA BALIĞI

Akaretler'de bulunan BJK Plaza'nın terasındaki Vogue'un mönüsündeki en özel lezzet; Miso soslu Morina balığı. Kemiksiz, kılçıksız, fileto şeklinde servis edilen Morina balığının yanında garnitür olarak sebze turşusu var. Bu yemeğe özelliğini veren tatlı ekşi bir sos olan Miso sosu; Miso macunu, sake, mirin, portakal ve limon suyuyla hazırlanıyor. Morina balığı Türkiye'de bulunmuyor, okyanus diplerinde yaşıyor. Bu yemek, epey az miktarda servis ediliyor.

ZEYTİNYAĞI TOZUYLA YAPILAN ISTAKOZ

Maçka'da bulunan Swissotel bünyesindeki Gaja Restaurant, özellikle deniz mahsulleri konusunda kendine güveniyor. Beyaz bir köpük görünümündeki zeytinyağı tozu ile birlikte servis edilen ıstakoz salatasının porsiyonu küçük. Portakal sosu eşliğinde servis edilen yemeğin üstünde fındık turbu, altında pancar bulunuyor.

ÖZEL SİPARİŞ

Şef William Mahi'nin verdiği bilgilere göre Gaja'nın özel ıstakozu önce yedi-sekiz dakika haşlanıyor, sonra iki dakika kadar tavada soteleniyor. Yemek mönüde bulunmuyor ve özel siparişle hazırlanıyor.

ZUMA'DAKİ MEŞHUR DEV ISTAKOZ

Fırında pişmiş ıstakoz, Londra'nın ünlü ve bol ödüllü restoranı Zuma'nın spesiyali. 15-18 dakika arasında pişiyor. Genellikle ana yemekle birlikte masaya isteniyor ama yemek tek başına da epey büyük görünüyor. "Aslında Avrupa mutfağına yakın ama Japon mutfağını daha çok yansıtıyor" diyor Zuma'nın şefi Deniz Ahmet Köse. Şef Köse'ye göre 'bir kişi için doyurucu' olan bu tabakta ıstakoz temizlenmiş, kıskaçları dolmuş bir şekilde, tereyağı sosuyla 900 gramı bulabiliyor. Köse, "Biraz kalorili ama her gece ıstakoz ve havyar yemediğinize göre bunun bir sıkıntısı olmaz" diyor.

18 AYAR ALTIN YAPRAKLI PASTA

Çırağan Palace Kempinski pastane şefi William McCarrick tarafından hazırlanan pastanın adı 'Çırağan'ın Saray Pastası'. Çırağan'ın Saray Pastası; yüzde 70 kakao çekirdeği içeren Venezuella Grand Cru çikolatası, çikolata köpüğü sufle, Hennessy Paradis konyakta bir ay boyunca marine edilmiş böğürtlenler, İran safranlı creme brulee, İtalyan Amedei bitter kuvertur çikolata ile hazırlanan çikolata kaplaması ve şampanyalı kalp çikolata ile hazırlanıyor. 1.5 kilo ağırlığındaki 10 kişilik pastanın can alıcı yanlarından biri ise 18 ayar, yenilebilir altın yapraklar ile kaplanmış olması. Pastanın 24 saat önceden sipariş edilmesi gerekiyor. (Yeni Aktüel dergisi)

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Mücevher Değerinde Lezzetler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement