Popülerlikten Zarar Görmemeyi Öğrendim - Son Dakika
Magazin

Popülerlikten Zarar Görmemeyi Öğrendim

Popülerlikten Zarar Görmemeyi Öğrendim

'Edebiyat' isimli yeni bir single çıkaran ünlü şarkıcı Yonca Lodi: "İnsanların beni tanıması gibi bir derdim olmadı..

09.03.2013 06:02

Ünlü şarkıcı Yonca Lodi; 'Edebiyat' isimli yeni single'ıyla hayranlarının karşısına çıktı. Dijital platformlarda yayınlanan şarkıyla, müzik listelerine hızlı bir giriş yapan Lodi, 14 yıllık müzik kariyerini GÜNAYDIN'a anlattı.

Sizden albüm beklerken 'Edebiyat' adlı single ile sürpriz yaptınız. Neden bu şarkıyı yeni albüme koymak için beklemediniz?

Albüm hazırlıkları uzayınca, yeni bir şarkıyla dinleyiciye sesleneyim dedim. 'Edebiyat', böyle doğdu. Aslında, şarkı gelip beni buldu. Ender Çabuker ile tanıştık ve bana bu şarkıdan bahsetti. Demosunu yaptık ve aşık oldum şarkıya. Stüdyodan ağlayarak çıktım. Öyle olunca da hemen hayata geçirmek istedim. Albüm için bekleyemedim.

Bu şarkıda sizi bu kadar çok etkileyen şey neydi?

Şarkı beni vurdu; hem melodisi, hem de sözlerinden çok etkiledim. Ayrılığı anlatsa da, içinde mantık olan bir şarkı. "Bazen ne yaparsan yap, sevmek yetmez" deriz ya, bunu çok güzel anlatıyor şarkı.

HİÇ "BEN YILDIZIM" DEMEDİM

Hayranlarınız size 'Türkiye'nin Celine Dion'u diyor. Müziğin yüz akı olduğunuzu söylüyorlar. Ne hissettiriyor bunlar size?

Çok gurur duyuyorum. Hiçbir zaman at gözlüğüm olmadı benim. "Ben yıldızım" demek, hayata karşı bütün algılarını kapatmak demek. Öyle bir şey dersem, körleşirim ve üretemem. O yüzden iyi sözler ve iltifatlar beni şımartmaz, gururlandırır. Kötü eleştirileri de dikkate alırım.

Müzikte yaşanan teknolojik değişimi nasıl buluyorsunuz?

Biz her şeyi doğal karşılıyoruz. Eskiden interneti öngörebilir miydik? Artık hepimiz bilgisayar kullanmayı öğrendik. Çocuklar şimdi internetin içinde doğuyor.

Siz kendi oğlunuz Egehan'a da bu değişimi aktarabildiniz mi?

Tabii ki... Ben biraz teknolojik bir anneyim. Cihazları kurcalamayı severim, elektronikle aram iyidir.

Katı bir anne misiniz?

Katı değil ama kuralları olan bir anneyim. Hayat şimdiden zor onlar için, o yüzden ben baskı yapmıyorum. Oğluma yardımcı olmaya çalışıyorum. Biraz daha çocuksu kalması için özen gösteriyorum. Ben de içimdeki çocuğu kaybetmemek için özen gösteriyorum. İçimdeki çocuğun sesini hep duymaya çalışıyorum. Her insanın o masum tarafını korumayı öğrenmesi lazım.

GÜZEL BİR İSİM BIRAKACAĞIM

Egehan'ın şarkıcı olmasını ister misiniz?

Müzikle arası çok iyi. Şu an o konuya nötr yaklaşıyorum çünkü ilgisi nereye yönelecek bilmiyorum.

Popülerlik konusuna nasıl bakıyorsunuz?

Popüler olmak gibi bir derdim hiç olmadı. İnsanlar beni tanısın diye bu işe başlamadım. Popülerliğin zararlarından etkilenmemeyi de öğrendim. İstediğim zaman sadece işimi konuşuyorum. Popüler olmak için illa ki iyi bir şey yapmaya gerek yok ki! Bu hızlı hayatın içinde en zoru; kalıcı bir iz bırakmak. Kariyerimde 14 yılı geride bıraktım. Öldüğümde güzel bir isim bırakacağımı biliyorum.

#Sayfa#

GİDİYORUM DİYENE KAL DEMEM

'Edebiyat' şarkısı ne anlatıyor bize?

Mutlu sonlar sadece masallarda olur; gerçek hayatta ise böyle değil. Gidene "Kal" demek, aşk değil edebiyattır, diyor şarkı. Gerçekçi bir yaklaşım yani. Gidene kal denmez. Kalmasını istesen de gurur yapar, diyemezsin.

Siz de gururlu musunuz o kadar?

Kadınlar çok gururludur. Gururlarından ödün vermezler. "Ben gidiyorum" diyen adama, öleceğimi bilsem "Kal" demem. İlişkim için çok çaba sarf ederim, çok kafa yorarım, uzlaşmaya çalışırım ama "Gidiyorum" derse, "Buyurun" derim. Burnum düşse yere, eğilip almam.

EN BÜYÜK HEDİYE

Boşandığınız eşinizle de bu şekilde mi ayrıldınız?

Oralara hiç girmeyelim; o farklı bir hikaye.

Yeniden evlenmeyi düşünüyor musunuz?

Evlilik, şu an düşündüğüm bir konu değil ama bir anda olabilir. Aşık olduğun değil, aşık kalabilmeyi başardığın insanla evlenmek gerekir. Aşk geçici ve uçucu bir şey bazen...

Şu anda aşk var mı hayatınızda?

Aşık oldum, oluyorum! Aşk bir delilik hali, normal bir şey değil. Aşkın Allah tarafından bize verilmiş en büyük hediyelerden biri olduğunu düşünüyorum. Çok özel bir duygu. Aşkı en güzel tarif eden şey; meraktır bence. Yemek yedi mi, uyuyabildi mi, eve gidebildi mi diye merak edersin hep...

ALBÜM BİRAZ CAN YAKICI OLACAK

Bu single, yeni albümünüz için bir mesaj niteliği mi taşıyor?

'Edebiyat', oldukça iddialı bir şarkı. Albümde yer alacak parçalarım da iddialı olacak. Genelde ben yeni albüm çıkarmadan önce, bir veya iki şarkımı dinleyiciyle paylaşırım. Albüm biraz can yakıcı olacak çünkü teması ayrılık...

Peki, ilk tercihiniz albüm çıkarmak mı, yoksa single yapmak mı?

Dijital çağdayız; ben single'larımı internet ortamında paylaşıyorum. Dijital platformda şarkı yayınlayan ilk sanatçılardan biriyim. Artık her şey çok hızlı; ben single'ın hızını seviyorum. Diğer taraftan albüm yapmadan da olmuyor. Albüm yapmamı bekleyen, koleksiyoner bir kitle var...

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Popülerlikten Zarar Görmemeyi Öğrendim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement