Toyota'dan Sürpriz Model - Son Dakika
Otomobil

Toyota'dan Sürpriz Model

Toyota\'dan Sürpriz Model

Hakan Özenen'in bu haftaki köye yazısı.

19.06.2012 22:00

Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer Adapazarı'nda üretimi devam eden Verso ve gelecek yıldan itibaren üretimine başlanacak olan C sınıfı Sedan araca ek olarak tüm dünyaya satılmak üzere üçüncü bir model üreteceklerini ve böylelikle üretimlerinin 2014 yılından itibaren 300 bin sınırına yaklaşacağını açıkladı.

Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün fabrikaya yaptığı ziyaret sırasında önümüzdeki günlerde resmi olarak da açıklanması beklenen haberi verdi. Özer, Toyota'nın üretimine devam ettiği Verso ve gelecek yıldan itibaren üretimine başlanacak olan yeni C sınıfı Sedan aracın yanında bir üçüncü modeli de 2013 yılı sonundan itibaren Türkiye'de ürütme kararı aldığını açıkladı. Orhan Özer, Türkiye'den dünyaya satılacak olan yeni modelle ilgili niyetin bu ay içinde resmi olarak açıklanacağı. üretimin başlama kararının ise iki aşamalı bir onaydan sonra verileceğini dile getirdi. Adapazarı'nda üretilecek olan modelin ismi sınıfı ya da segmenti hakkında açıklama yapmayan Özer, bu aracın 'dünya pazarlarına satılacak yepyeni bir araç' olacağını söylemekle yetindi. Önce gaz pedalı krizi ardından Japonya'da yaşanan deprem, tsunami ve onun etkisiyle Fukuşima Nükleer Santralının sızıntısının yarattığı üretim aksaması son olarak da Tayland'taki büyük sel felaketinden darbe alan Toyota son yılların en hasarlı otomobil markası görünümünden sıyrılırken, Adapazarı fabrikası da önemli bir rol üstlenecek. BİR DÜNYA MODELİ Orhan Özer fabrikada üretilecek olan üçüncü modelin bir dünya modeli olacağını ve C sınıfı Sedan araçla birlikte 80 bin adete yükselmesi beklenen üretimin, yeni modelin devreye girmesiyle birlikte 300 bin sınırına yaklaşacağını belirtti. Özer bu projeyle birlikte Toyota'nın yeniden Türkiye'nin ihracatında ilk sıralarda yer alan bir şirket haline geleceğini söyledi. 2013'TE İHRACATIMIZ 3 MİLYAR DOLARI BULUR Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer markanın son iki yılda yaşadığı aksaklıkların Türkiye'deki üretime de olumsuz etkileri olduğunu belirterek, "Bu yıl üretimimiz maalesef 62 bin adede kadar geriledi" dedi. Özer, yeni C sınıfı Sedan araçla birlikte yeniden yılda 180 bin adetlik kapasiteye ulaşacaklarını ve bu yıl 1.5 milyar dolara kadar gerilemiş olan ihracat rakamını da 2013 yılında yüzde 100 artırarak 3 milyar dolara çıkaracaklarını söyledi.

TOYOTA'NIN HEDEFİ 500 BİN ARAÇ OLMALI

Fabrikada çalışanlara da bir konuşma yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün Türkiye'nin 2023 hedefleri içinde otomotiv sektörünün 4 milyon araç üretmeyi amaçladığına dikkati çekerek, "Bu 4 milyon aracın o süreç içinde 500 binini belki de gelişmelere göre daha fazlasını Toyota'nın üretmiş olduğu araçlar oluşturacaktır. Buradan bakıldığında ilk etapta 500 binlik üretim gücü ve potansiyelinin harekete geçirilebileceği görülüyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Toyota'dan Sürpriz Model - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement