Adalet Bakanı Bozdağ, Sungurlu'da - - Son Dakika
Politika

Adalet Bakanı Bozdağ, Sungurlu'da -

Adalet Bakanı Bozdağ, Sungurlu\'da -

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye'nin hasımlarına, Türkiye'den rahatsız olanlara bir kez daha söylüyorum, biz Türkiye'yi büyütmeye, Türkiye'nin hasımlarını rahatsız etmeye bundan sonra da kararlılıkla, Allah'ın izniyle devam edeceğiz.

25.03.2014 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, " Türkiye'nin hasımlarına, Türkiye'den rahatsız olanlara bir kez daha söylüyorum, biz Türkiye'yi büyütmeye, Türkiye'nin hasımlarını rahatsız etmeye bundan sonra da kararlılıkla, Allah'ın izniyle devam edeceğiz. Hiç endişeniz olmasın" dedi.

Bozdağ, Çorum'un Sungurlu ilçesinde, Sungurlu Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Selahaddin Uzunkaya'nın seçim irtibat bürosu önünde, parti otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap etti.

AK Parti iktidarı döneminde Sungurlu'da yapılan yatırımları anlatan Bozdağ, yeni dönemde de Sungurlu'nun AK Parti ile yola devam edeceğine inandığını belirterek, belediye başkan adayı Uzunkaya'ya destek istedi.

Türkiye'nin, AK Parti iktidarı ile büyüdüğünü ve dünyada sözü geçen bir ülke konumuna geldiğini ifade eden Bozdağ, "Türkiye bugün dünyanın dört bir yanına yardım elini uzatan bir ülke. 2012'de Libya'da iç savaş çıktı. Libya'dan tam 30 bin vatandaşımızı, akşam, burnu kanamadan sabaha kadar Türkiye'ye naklettik. 2001'in Türkiyesinde, Sungurlu'daki hastasını Çorum'a, Ankara'ya götüremeyen Türkiye'den, 30 bin insanını bir gecede, burnu kanamadan savaş ortamında transfer eden bir Türkiye'ye geldik" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, darda ve zorda olan ülkelere, topluluklara yardım eli uzattığını vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti:

"2013 yılında Türkiye, darda ve zorda olan ülkelere, topluluklara tam 2 milyar 530 milyon dolar hibe yardımı yaptı. 2002'de bu rakam 83 milyon dolardı. Şimdi Amerikası, Avrupası, Rusyası gidiyorlar Afrika'ya, Türk bayrakları orada, gidiyorlar Balkanlara Türk bayrakları orada, gidiyorlar Myanmar'a Türk bayrakları orada, gidiyorlar Somali'ye Türk bayrakları orada... Şaşırıyorlar, '10 yıl önce kimse yoktu buralarda, şimdi nereden çıktı bu Türkler' diyorlar. Onun için bizimle çok kimsenin hesabı var. Ama buradan bir kez daha söylüyorum Türkiye'nin hasımlarına, Türkiye'den rahatsız olanlara bir kez daha söylüyorum, biz Türkiye'yi büyütmeye, Türkiye'nin hasımlarını rahatsız etmeye bundan sonra da kararlılıkla, Allah'ın izniyle devam edeceğiz. Hiç endişeniz olmasın."

- "Türk uçakları Somali Havaalanı'na inerken, orada insanlar secdeye kapanıp Allah'a şükrediyorlar"

Türkiye'nin, 2005 yılından itibaren Afrika'da büyük bir açılım yaptığına ve büyükelçilik sayısını 12'den 23'e çıkarttıklarına dikkati çeken Bozdağ, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin Afrika'da sadece 12 büyükelçiliği vardı. 3,5 milyar ihracatı vardı. 2005 yılından bu yana büyük bir hamle başlattık, 'Afrika'da Türkiye olacak' dedik. Tam 23 tane yeni büyükelçilik açtık ve ihracatımızı 7 yılda 23,5 milyar dolara çıkarttık. Şimdi bana soruyorlar, 'Türkiye'nin ne iş var burada' diyorlar. Ben de diyorum ki 'sizin ne işiniz var burada, niye biz size sormuyoruz da siz bize bu soruları soruyorsunuz'. Şimdi Afrika'nın her yerinde Türkiye'nin ay yıldızlı, al bayrakları var. Biliyorsunuz oralar Fransa'nın sömürgeleriydi. Fransa'yla rekabet eden Afrika'da güçlü bir Türkiye var. Sayenizde Somali'de yardımlar yaptık. Türk uçakları Somali Havaalanı'na inerken, orada insanlar secdeye kapanıp Allah'a şükrediyorlar. 'Türkler geldi, imdada yetişti, artık bize gam yok' diyorlar, Allah'a hamdediyorlar."

- " 'Terörü de çözerse Türkiye'yi tutamayız' diyorlar"

Türkiye'nin terör sorununu AK Parti iktidarı döneminde çözmesi gerektiğini ifade eden Bozdağ, "Sayın Başbakanımızın siyasette kaldığı süre içerisinde çözemezsek, çok net söylüyorum, Türkiye bu meseleyi daha onlarca sene konuşmaya devam eder" dedi.

"Bu Bahçeli, bu Kılıçdaroğlu, bunların böyle bir derdi yok. Onlar kafadan zaten memleketi paramparça etmişler" diyen Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi Bahçeli Yozgat'a geliyor, Hakkari'ye gitmiyor, Yozgat'a geliyor, Şırnak'a gitmiyor, Aksaray'a gidiyor, Diyarbakır'a gitmiyor. Buralar vatan toprağı değil mi, niye gitmiyorsunuz? Siyaseti Sungurlu'da yapmak kolay. Gideceksin, 780 bin kilometrekarede, vatan toprağının her yerinde siyaset yapacaksın, sözün varsa söyleyeceksin. Yiğitlik bunu gerektirir. Böyle siyaset olmaz. Türkiye'nin temel sorununu çözecek lider kadro AK Parti'nin lideri ve kadrosudur. 'Terörü de çözerse Türkiye'yi tutamayız' diyorlar."

- "Güdülecek bir lider, güdülecek bir kadro istiyorlar"

Türkiye'nin büyümesini ve gelişmesini önlemek isteyenlerin, 30 Mart seçimleri öncesinde büyük bir iftira kampanyasını devreye soktuğunu anlatan Bozdağ, şöyle dedi:

"Niçin bu Tayyip Erdoğan laf dinlemiyor, niçin bu AK Parti'ye söz geçirilemiyor? Eskiden ne oluyordu, gazete manşet atıyor, liderler manşete göre vaziyet değiştiriyordu. Sermaye, şunu diyor, liderler 'emredersiniz' diyordu, 'falan bakan olacak', 'emredersiniz' diyordu. Ama şimdi Tayyip Erdoğan diyor ki, 'yatırımları ben yaparım, bakanları ben atarım'. Güdemediklerinden dolayı rahatsızlar. Güdülecek bir lider, güdülecek bir kadro istiyorlar. Eski Türkiye, IMF'nin kapısında dilenmişti. Şimdi Başbakan, 'borcunuzu ödedim, hadi Türkiye'den çıkıp gidin' diyor ve daha da yetmiyor; efelenip, 'isterseniz bak ha size ben 5 milyar dolar borç da veririm' diyor. Bu birilerinin çok ama çok ağrına gidiyor. Dilenci Türkiye'yi arzu edenler var. Bu MHP'si, DSP'si, CHP'si, ANAP'ı dümen Türkiyesini dilenci Türkiye'ye getirdiler. Ama biz Türkiye'yi başka bir noktaya getirdik."

- "Bizdeki muhalefet kavak ağacı, su düşmanı"

Bozdağ, muhalefet liderlerinin birbirlerini eleştirmediğine, sadece AK Parti'ye laf ettiklerine dikkati çekerek, "Biz eleştiriden rahatsız değiliz. İftiradan, yalandan rahatsızız. Eleştiriden değiliz. Çünkü meyvesi olan ağaca taş atılır. Belli ki Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin ağacında yeteri kadar taş atmayı gerektirecek kadar güzel meyveler var. Ama söğüt ağacına, kavak ağacına taş atar mı Sungurlulular. Bizdeki muhalefet kavak ağacı, su düşmanı. Ama vatandaşa yeteri kadar faydası olmayan bir yapı. Vatandaş taş dahi atmıyor. İnşallah 30 Mart'ta hep beraber güçlü bir takımı buradan yeniden çıkartacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaları sonrası Bozdağ, Boğazkale ilçesine geçerek, AK Parti Boğazkale Belediye Başkan adayı Osman Tangazoğlu'nun seçim bürosunu ziyaret etti. Bakan Bozdağ, buradaki vatandaşlara hitabında, adayları Tangazoğlu'na destek vermelerini istedi. 30 Mart seçimlerinden Boğazkale ilçesinin de AK Parti zaferi ile ayrılacağına inandığını vurgulayan Bozdağ, adayları Tangazoğlu'nun belediye başkanı seçilmesi durumunda da Boğazkalelilere hizmet noktasında mazeret üretme şansının kalmayacağını, ilçenin her türlü hizmeti kolaylıkla alabileceğini kaydetti.

Daha sonra Bakan Bozdağ, Yozgat'taki programlarına katılmak üzere ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Adalet Bakanı Bozdağ, Sungurlu'da - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement