AK Parti'nin Yeni İl Yönetimi Tanıtıldı - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin Yeni İl Yönetimi Tanıtıldı

AK Parti\'nin Yeni İl Yönetimi Tanıtıldı

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, yeni il yürütme ve yönetim kurulunu basın toplantısıyla kamuoyuna tanıttı.

05.02.2014 16:36  Güncelleme: 16:33

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, yeni il yürütme ve yönetim kurulunu basın toplantısıyla kamuoyuna tanıttı. Torun, "Yoğun bir biçimde çalışacağız. Siyaset fedakarlık isteyen bir alan. Bizim birinci önceliğimiz partimizin çalışmaları olacaktır. Arkadaşlarımıza şunu söyledim; 7 gün 24 saat partimizin emrinde olacaksınız, haftanın sekizinci günü tatil yapacaksınız" dedi.

AK Parti'nin yeni Bursa İl Yönetim Kurulu, Cemalettin Torun başkanlığındaki ilk toplantısını yaptı. Bu toplantının ardından Almira Otel'de basın mensuplarının karşısına çıkan İl Başkanı Cemalettin Torun, il yönetim kurulunu oluştururken geniş bir istişare mekanizmasını kullandığını ifade ederek, "Bunların içinde geçmişte partimizde görev yapmış isimler vardı. Bunların yanı sıra sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri de yer aldı. Her teklife açık olduk. Geniş bir isim havuzu üzerinde 50 kişilik yönetim kurulumuzu hassas bir çalışma ile belirlemek istedim. Bu isimler arasından daraltma yapmak oldukça güç. Bu listeleri yaparken tecrübeyi ve dinamizmi bir araya getirme düşüncesi içerisinde oldum" dedi.

Siyasetin bir bayrak yarışı olduğunu hatırlatan Torun, AK Parti'ye kuruluşundan bugüne emeği geçen bütün isimlere teşekkür etti.

Yeni yönetim kurulunda yüzde 56'lık bir değişim olduğuna dikkat çeken Torun, şöyle devam etti:

"Geçen dönem yönetimde görev yapmış 22 arkadaşımız benimle birlikte görev yapacak. Yani yüzde 56'lik bir değişim söz konusu. Bu yönetimde 12 kadın arkadaşımız buluyor. 11 kişi ise 35 yaşın altında. İlk defa siyasete giren 12 arkadaşımız yeni yönetimimizde görev yapacak. Yönetim kurulumuzda üniversite mezunu yüzde 70 civarında. Bu yönetimde tecrübeyi de gözettik. Ama bunun yanında genç ve dinamik bir kadroyu da oluşturma düşüncemiz oldu. Aramızda 25 yaşında arkadaşlarımız da var. Biz kendilerine çok güveniyoruz. Bizim niyetimiz kısmet olursa birikimli, donanımlı genç siyasetçiler yetiştirmek."

İl yönetimi olarak gece gündüz çalışacaklarını belirten Torun, "Yoğun bir biçimde çalışacağız. Siyaset fedakarlık isteyen bir alan. Bizim birinci önceliğimiz partimizin çalışmaları olacaktır. Arkadaşlarımıza şunu söyledim, '7 gün 24 saat partimizin emrinde olacaksınız, haftanın sekizinci günü tatil yapacaksınız" dedi.

Cemalettin Torun, yeni yönetimde farklı meslek dallarından isimlerin yer aldığını ifade etti. Torun, "Çünkü Bursa çok dinamik bir şehir, mümkün olduğu oranda sektörel değerlendirmeler yaptık. Demografik yapı Bursa için çok önemli. Türkiye'nin fotoğrafı Bursa… Kafkaslar'dan Balkanlar'a kadar bir bölgenin fotoğrafını Bursa'da çok net olarak görebiliyoruz. Bu fotoğrafı da biz il yönetim kurulunda yansıtmak istedik. Kuyumcu terazisi ile tartar gibi bu yönetimi yaptım. Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç ve milletvekilleri ile istişarelerde bulundum. Bu çerçevede Bursa'ya hizmet edebilecek bir kadro oluşturma çalışmamız oldu. Bu kadronun Bursa'yı geleceğe taşıyacak çok güzel ve özel bir kadro olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

YENİ İL YÜRÜTME KURULU

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, konuşmasının ardından yeni yürütme kurulunu açıkladı. AK Parti Bursa İl Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu:

Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı: Mustafa Gürses

Teşkilat Başkanı: Abdullah Duman

Seçim İşleri Başkanı: Mustafa Yavuz

Tanıtım ve Medya Başkanı: Davut Gürkan

Dış İlişkiler Başkanı: Mehmet Şenocak

Sosyal İşler Başkanı: Halide Serpil Şahin

Yerel Yönetimler Başkanı: Sayim Temel

Ekonomi İşleri Başkanı: Nihat Gülçimen

Halkla İlişkiler Başkanı: Ali Yılmaz

Mali ve İdari İşler Başkanı: Asım Amil

Ar-Ge Başkanı: Necati Polat

İl Sekreteri: İbrahim Güney

İl Kadın Kolları Başkanı: Emine Yavuz Gözgeç

İl Gençlik Kolları Başkanı: Mustafa Tarık Kaderli. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'nin Yeni İl Yönetimi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement