Bakan Kılıç: "Mısır'da Yaşananlar Tam Bir Katliamdır" - Son Dakika
Politika

Bakan Kılıç: "Mısır'da Yaşananlar Tam Bir Katliamdır"

Bakan Kılıç: "Mısır\'da Yaşananlar Tam Bir Katliamdır"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Mısır'da yaşananlar tam manasıyla bir insanlık dramı ve tam manası ile bir katliamdır" dedi.

27.07.2013 17:43

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, " Mısır'da yaşananlar tam manasıyla bir insanlık dramı ve tam manası ile bir katliamdır" dedi.

Bakan Kılıç, Düzce'Valisi 'Adnan Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette ilk olarak Adnan'Yılmaz tarafından Kılıç'a brifing verildi. Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteği ile Düzce'nin gençliğe yapılan yatırımlarda en önde olduğunu söyledi. Bakan Kılıç ise, 2012 yılının olduğu gibi 2013 yılının da Düzce'de spor atılım yılı olacağını söyledi. Basın mensuplarının Mısır'da yaşanan olaylara ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Kılıç, "Mısır'da yaşananlar tam manasıyla bir insanlık dramı ve tam manası ile bir katliamdır. Kendi halkının vergilerinden maaş alan bir diktatörün kendi halkına silahları doğrultması ve meydanları kan gölüne çevirmesi...Fakat unuttukları bir şey var, zalimin zulmü varsa mazlumun Allah'ı var. Tarih tekerrürden ibarettir. Biz biliyoruz ki zulüm ile abad olanın akıbeti berbat olur. İnsanların iradesini hiçe sayan, yaşam yaşam hakkını hiçe sayan, demokratik taleplerini, hukukunun üstünlüğünü hiçe sayan zalim diktatörler günün sonunda kaybedenlerin hanesine isimlerini yazdıracaktır" diye konuştu.

"SESSİZ KALANLARI KINIYORUM"

Bakan Suat Kılıç, "Adeviyye Meydanı'nda yaşanan olaylara sessiz kalınmasını kınadığını ifade ederek, "Bugün sessiz kalanları da kınıyorum. Taksim Meydanı'nda, polis meydanda biber gazı sıktı diye dünyanın sayılı gazetelerine ilan verenler Adeviyye Meydanı'nda yaşanan insanlık dramına ve katliama karşı hangi görüşü taşıdıklarını insanlıkla paylaşmaya davet ediyorum. Türkiye'den ve dünyadan Taksim olayları aleyhinde bildirilere imzalarını koyanlar, Adeviyye Meydanı'nda yaşanan katliam karşısında tavırlarını ne şekilde ortaya koyacaklar?" şeklinde konuştu.

Mısır'dan paylaşılan fotoğrafların tam manasını ile bir dramın iz düşümü olarak niteleyen Bakan Kılıç, "Bugün paylaşılan fotoğraflarda baltacı olarak adlandırılan ve katliamda aktif görev aldığı ifade edilen kesimleri kucaklayan devlet yöneticileri gördüm. Allah hiç bir devleti hiç bir devletin yöneticilerin kendi halkına kurşun sıkmak acziyetine düşürmesin" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Kılıç: 'Mısır'da Yaşananlar Tam Bir Katliamdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement