Başbakan Erdoğan'dan Değerlendirmeler (2) - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan'dan Değerlendirmeler (2)

Başbakan Erdoğan\'dan Değerlendirmeler (2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uludere olayının farklı zeminlere çekildiğini belirterek, "Bu olay saf bir kaçakçılık olayı değil."

07.06.2012 01:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uludere olayının farklı zeminlere çekildiğini belirterek, "Bu olay saf bir kaçakçılık olayı değil. Bu kaçakçılıktan terör örgütünün faydalanması var. O köyün gençleri, o köyün insanı bu işte maalesef kullanılmıştır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATV'de katıldığı programda, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Habur ve Uludere olayları ile ilgili bir soru üzerine Başbakan Erdoğan, "Habur, bizim projemizin en önemli adımıydı. Biz samimiyet ortaya koyduk. MHP, bizim milli birlik ve kardeşlik projemizi ihanet projesi olarak nitelendirdi. Kardeşlik diyoruz, bundan daha güzel kavram olabilir mi? Habur'da neydi bizim derdimiz? Kuzey Irak'tan geleceklerin ülkeye girişlerini sağlamaktı. Ne yazık ki görülmeyen yönüyle terör örgütü, diğer yandan BDP'nin provokasyonuna kurban gitti. Bizim niyetimiz çok iyiydi. Ama maalesef provoke edildi. Biz orada başarılı olamadık. Bunu kalkıp da siyasi istismar yapmayı da diğer partilere yakıştıramadım. Süreci hükümet olarak takip ettik atılması gereken adımları attık" diye konuştu.

"ULUDERE OLAYI, SALT KAÇAKÇILIK OLAYI DEĞİLDİR"

Erdoğan, Uludere olayının farklı zeminlere çekildiğini belirterek, "Bugüne kadar hiçbir olayın üstünü örtmedik. Adli süreç devam ediyor. Burası bir terör bölgesi. Bu bölgeden kaçakçılar gidip geliyor. Unutmayalım ki biz bir Hantepe, Gediktepe yaşadık. Katırlarla taşınan silahlar bombalanmadığı için günlerce köşe yazılarında yer aldı. Bundan dolayı birçok yazılar yazıldı. Güvenlik güçlerimizin elinde önemli bir delildi. Ben mesela görüntüleri izledim. Görüntülerde ne olduğunu anlamanız mümkün değil. Giyim kuşam hemen hemen aynı. O mudur, yoksa başka bir şey midir bilemezsiniz. Katırlarda ne vardır, onu da bilemezsiniz. Sağ kalanlardan birinin yaptığı açıklama var. 'Sınıra 5 kilometre kala atışları duyduk ama devam ettik' diyor. Burada bir hata var. Hatanın yanında atılması gereken adımlar varsa onu da attık. Hatta eşimi, kızımı gönderdim. Fakat tabii burada hala bunun faili kim, tutturmayı malum partiler istismar meselesi yapıyor. Dışarıdan, buradan kaynaklanarak onlar da bu işi büyütmenin peşindeler. Soruşturma süreci devam ediyor. Çalışmalar devam ediyor. Neticesini bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, bu olayın saf bir kaçakçılık olayı olmadığını belirterek, "Bu kaçakçılıktan terör örgütünün faydalanması var. O köyün gençleri, o köyün insanı bu işte maalesef kullanılmıştır. Bütün bunlar olurken onlar bu durumu izliyor. Irak sınırında bu tür sıkıntılar var. 3 tane yeni kapı açılması için adım attık. Bu adımı niye attık? Bu işi minimize etmek; yani madem burası fakirliktir, bunu söylüyorsunuz, o zaman buyurun size 3 tane daha kapı açıyoruz ve bu kapılardan özellikle sınır ticareti olayını daha rahat bir hale getireceğiz. Bu adımları atıyoruz" şeklinde konuştu.

"Barzani, terörün önlenmesi konusunda adım atabilir mi" sorususuna Başbakan Erdoğan, "Olumlu gelişmeler var. Barzani ile bu durumları görüşüyoruz. Tam istediğim seviyede olmasa da çalışmalarımız devam ediyor. Zaten Barzani de PKK'dan rahatsız durumdadır. Onlar da artık sabrın son demlerini oynuyorlar. Ulusal Kürt Kongresi'ni toplama niyeti de sadece bundan dolayıdır ve dediler ki 'Biz PKK'dan silahları bırakmasını isteyeceğiz. Çünkü bizimle Türkiye arasında herhangi bir sorun olamaz, olmamalı. Bunun için gerekli çalışmaları yapacağız.' Operasyonel boyutu dışında başka ülkelere gönderme gibi çalışmalar da böyle bir çıkış yolu olabilir" yanıtını verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan'dan Değerlendirmeler (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement