Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Biz artık yeni bir sayfayla, yeni yönetimle, yeni bir yönetim anlayışıyla daha çok heyecanlı, daha çok barışık, birbirini seven, birbirleriyle dostluk ve arkadaşlık ilişkileri iyi olan, hem de hedefe odaklanmış"...

14.04.2012 15:45

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Biz artık yeni bir sayfayla, yeni yönetimle, yeni bir yönetim anlayışıyla daha çok heyecanlı, daha çok barışık, birbirini seven, birbirleriyle dostluk ve arkadaşlık ilişkileri iyi olan, hem de hedefe odaklanmış siyasi parti olarak yola devam edeceğiz" dedi.

Arınç, Gönlü Ferah Otel'de düzenlediği basın toplantısında, ISO-9001 Kalite Belgesi alan partisinin Nilüfer İlçe Kadın Kolları Başkanlığını kutladı, yönetim kurulunu tebrik etti.

İki gündür Bursa'da olduğunu ve bazı açılış, temel atma törenlerine katıldığını dile getiren Arınç, programları kapsamında eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır'ı ziyaret ettiğini anlattı.

Rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören Yalçınbayır'ı gayet iyi bulduğunu dile getiren Arınç, şöyle konuştu:

"Yanında iki evladı, gelini, eşi vardı. Yalçınbayır'ın sağlık durumu iyiye gidiyor, hepimiz bundan mutluyuz. Kendisiyle bazı konularda görüşme imkanımız oldu. Birlikte siyaset yaptığımız Bursa'nın siyasete kazandırdığı dürüst, çalışkan, bilgili arkadaşlarımızdan biri. AK Parti'nin kuruluşunda da beraber görev aldık, Başbakan Yardımcılığı görevi yapmıştı. Kendisine sağlık diliyorum. Ailesiyle birlikte nice yıllar, huzurlu, uzun ömürlü günler diliyorum. Bursa'nın sevdiği güzel insandır. Onun sağlığına kavuşması hepimizi mutlu edecektir."

Arınç, önümüzdeki hafta sonunda yapılacak partisinin Bursa İl Kongresi'ne ilişkin soru üzerine de kongrenin başarıyla yapılacağını ve hayırlı sonuçlarla biteceğini söyledi.

Yaptıkları bütün kongrelerin başarıyla sonuçlandığını vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:

"Kongrelerimiz kalabalık oldu, adaylarımız birbirine saygılı oldu. Delegelerimiz en isabetli kararı verdi. İl kongresi de büyük heyecanla, coşkuyla yapılacaktır. Başbakanımızın teşrifleri de ayrıca heyecan katacaktır. Adaylar varsa yarışacaktır, sonunda AK Parti kazanacaktır. Biz artık yeni bir sayfayla, yeni yönetimle, yeni bir yönetim anlayışıyla daha çok heyecanlı, daha çok barışık, birbirini seven, birbirleriyle dostluk ve arkadaşlık ilişkileri iyi olan, hem de hedefe odaklanmış siyasi parti olarak yola devam edeceğiz."

Genel merkezin bir tavsiye kararının bulunduğunu belirten Arınç, "Uyulması halinde bereketli, başarılı olacağına inandığımız karardır. Bir zorlama, baskı değildir. Biz düşündük, istişare ettik böyle karar verdik. Bu karara uyulması halinde partimizdeki bütünlüğün daha güçlü olacağına inanıyoruz demektir" diye konuştu.

Arınç, bu tavsiye kararının, mevcut il başkanının devam etmesinin daha uygun olacağına yönelik bir karar olduğunu ifade ederek, bunun kesinlikle bir baskı olmadığını söyledi.

-"Birisi kalkar 'ben de adayım' diyecek olursa"-

"Siz bugüne kadar 10 yıldır onlarca kongre yapmış AK Parti'de sandalyelerin havada uçuştuğunu, adayların salona girmesin diye dövüldüğünü, tehdit edildiğini duydunuz mu-" diye soran Arınç, şunları kaydetti:

"Bunlar başka partilerde var. Birisi kalkar da 'ben de adayım' diyecek olursa adamı anasından doğduğuna pişman ederler. Döverler, söverler, tehdit ederler. En son CHP kongresinde, üstelik bir milletvekilinin nasıl yaka paça dışarı atılmak istendiğini görmediniz mi- AK Parti'de bunlar olmaz, AK Parti kardeşler topluluğudur. AK Parti, ilkeler etrafında birleşmiş insanlar topluluğudur. AK Parti, hayırda, güzelde, millete hizmette yarışanların partisidir."

Arınç, Bursa ile ilgili genel merkezin tavsiye kararı bulunduğunu belirterek, "Mevcut İl Başkanı Sedat Yalçın'ın, bugüne kadar gösterdiği performansı, AK Parti'yi ulaştırdığı nokta, arkadaşlarıyla ilişkisi ve bundan sonraki süreçte de başarılı olacağına inandıkları için Genel Başkanımız, Teşkilat Başkanımız, Sayın Sedat Yalçın'ın adaylığının desteklenmesini tavsiye etmiştir" diye konuştu.

Sedat Yalçın'dan önce Şevket Orhan'ın adaylığını açıkladığını anlatan Arınç,

"Bu da bizim arkadaşımız, kardeşimizdir. Kurucu il başkanlığı yaptı. Milletvekili olarak beraber parlamentoda hizmet yaptık. O da aslında genel başkanımızın teşkilat başkanlığımızın verdiği kararını ne olduğunu çok iyi bilir" dedi.

Arınç, Orhan'ın, kongre günü adaylığına devam etmesi ya da çekilmesine ilişkin kararlarına kaş kaldırmayacaklarını, kızmayacaklarını belirterek, ne kongre sabahı ne de kongre sırasında "sen ol, sen çekil, sen devam et, sen olma" şeklinde kimsenin herhangi bir şey söyleyeceğini kaydetti.

Arınç, daha sonra, partisinin ilçe başkanlarıyla basına kapalı toplantı yaptı.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement