Başbakan Yardımcısı İşler Konya'da - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı İşler Konya'da

Başbakan Yardımcısı İşler Konya\'da

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, muhalefet, aşırı örgütler ve paralel yapının iktidarı düşürmek için birlikte gayret gösterdiğini, ancak başarılı olamayacağını söyledi.

14.03.2014 12:14

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, muhalefet, aşırı örgütler ve paralel yapının iktidarı düşürmek için birlikte gayret gösterdiğini, ancak başarılı olamayacağını söyledi.

Seçim çalışmaları için Konya'ya gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, bir tekstil fabrikasını ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan İşler, Burak Can Karamanoğlu'nun katillerinin yakalanması için güvenlik güçlerinin çalıştığını, seçimlere az bir zaman kala sokak olayları çıkarılmak istendiğini belirtti. İşler, "30 Mart seçimlerine giderken şurada 16 günümüz kaldı, son 3-4 gündür sokakların yeniden hareketlendiğini gözlemliyoruz. Aslında 30 Mart'a kadar bir takım gelişmeler olacağını hepimiz bekliyorduk. Zaten uzun zamandır tehditler, şantajlar, kasetler, montajlar biliyorsunuz aldı başını gidiyor. 30 Mart seçimleri Türkiye'nin kader seçimi olacağı için, Türkiye'nin geleceği oylanacağı için özellikle de muhalefet partileri ve bir takım aşırı örgütler, paralel yapılar iktidarı, hükümeti düşürmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini biliyorduk. Ancak bu son yaşanan olaylar, provokasyonlar Gezi olaylarının bir kopyası şeklinde tezahür etti ve sokakları terörize ederek bir takım bahanelerle acaba hükümeti zayıflatabilir miyiz, hükümet aleyhine bir kamuoyu oluşturabilir miyiz gayreti, çabası içine girdiklerini görüyoruz" dedi.

"YOLCU ABBAS, KEMAL KILIÇDAROĞLU OLACAK"

İşler, sokak olayları nedeniyle AK Parti'yi provokasyon yapmakla suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekillerinin halkı sokaklara çağırarak asıl provokasyonu kendilerinin yaptığını ifade etti. CHP Lideri'nin meydanlarda söylediği 'Abbas yolcu' sözünü hatırlatan İşler, "30 Mart'tan sonra yolcu olan Abbas, Kemal Kılıçdaroğlu olacak" diye konuştu. Emrullah İşler sözlerine şöyle devam etti:

"Çok gariptir ki, ana muhalefet partisi bizi provokasyon yapmakla suçluyor. Halbuki provokasyon yapan kendileri. Kendi milletvekilleri attıkları tweetlerde herkesi meydanlara çağırıyorlar. Kendisi de genel başkan olarak birçok kez meydanları adres olarak göstermiştir. Biz iktidar olarak kaostan beslenecek durumda değiliz, kaostan beslenenler kendileri. Kendileri kaos çıkararak acaba ülkede bir karışıklık olur da bizde bu karışıklıktan nemalanabilir miyiz düşüncesi içerisindeler. Biz istikrar istiyoruz, huzur istiyoruz iktidar olarak. Bunun çabası, gayreti içerisindeyiz. ve bu doğrultuda yolumuza devam ediyoruz. Gerekli tedbirleri de alıyoruz. Ama ne gariptir ki, CHP'nin genel başkanı hem provokasyonu yapıyor, milletvekilleri bütün sokak olaylarında ön planda yer almalarına rağmen fakat bir de çıkıp bizi böyle itham edercesine milletin zekasıyla, aklıyla dalga geçercesine bir politika izliyor. Aslında sayın Kılıçdaroğlu meydanlarda da yaptığı konuşmalarda ipe sapa gelmez iddialarda bulunuyor. Bundan dolayı da sürekli iftira, yalanla politikasını götürüyor. Aslında CHP Genel Başkanının müfteri olduğu mahkeme kararlarıyla da tescil edilmiş durumdadır. Bizim Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız hakkında yapmış olduğu itham sonucunda tazminata mahkum edildi. Yine Sayın Başbakanımız da pek çok tazminat kazandı ama belli bir meblağa ulaştıktan sonra onunla belki halka bir ziyafet çekecek. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu kendine biraz çeki düzen vermek zorunda. Konuştuğu, ağzından çıkan laflara dikkat etmek zorunda. Böyle asılsız iddialarla, asılsız provokasyonlarla toplumu germe çabası içinde. Bu gayret ve çabadan kendisinin nemalanacağını düşünüyor ama bugün yine baktık ki, meydanlara yine Abbas yolcu gibi ifade kullanmış. Ben bu ifadeyi duyunca güldüm. Hakikaten Abbas yolcu ama Abbas kim. 30 Mart'tan sonra yolcu olan Abbas, Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Kemal Kılıçdaroğlu bu seçimde de yenilgiyi aldıktan sonra o partinin başında duramayacak. Kendisi yolcu olacak benim kanaatim."

"MİLLETİMİZ OYUNU İSTİKRARDAN YANA KULLANACAK"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, provokasyonların seçimlerde sandığa yansıyacağı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine milletin oynanan oyunların farkında olduğunu dile getirdi. İşler, "Bu seçim hakikaten bizim için de, bize karşı oluşturulan cephe için de önemli olduğu için her türlü provokasyonu yapacaklar. Başta sandıklarda olmak üzere biz bu provokasyonları bekliyoruz ama hükümet olarak, güvenlik güçleri olarakta her türlü tedbiri alıyoruz, alacağız da. İnşallah 30 Mart gününde de bu tedbirlerin alındığını hepimiz göreceğiz. Aslında bu tür provokasyonlar niye yapılıyor. Bütün çabalara ve gayretlere rağmen halen AK Parti açık ara birinci parti olarak bütün anketlerde çıkıyor. Bunu hazmedemeyenler, 30 Mart'ta bu sonucu alamayacaklarını anladıkları için provokasyonlara başvuruyorlar. Seçimin şeffaflığına, güvenilirliğine gölge düşürme gayreti içerisine girebilirler. Bütün bunlara rağmen biz inşallah huzur içerisinde bu seçimi yapacağımızı düşünüyoruz. 30 Mart akşamı da yeni bir milat olacak Türkiye'de. ve AK Parti olarak 3. defa de bu yerel seçimden büyük bir başarıyla çıkacağız. Milletimiz oynanan oyunların, kurulan kumpasların hepsinin farkında. Bundan dolayı bu tür provokasyonlara, bu tür ayak oyunlarına milletimiz prim vermiyor. Milletimiz oyunu istikrardan yana kullanacak. Biz iş adamlarıyla görüşüyoruz. Şu son yaşanan Gezi olaylarından tutun da 17 Aralık operasyonundan sonra yaşanan olaylara baktığımızda bütün iş adamları şikayetçi durumda. Neden, bu yapılan kargaşadan ortalığın karıştırılmasından ve ekonominin bu yaşanan olaylardan şu ya da bu şekilde zarar görmesinden dolayı işadamları huzursuz. Onun için bütün diğer çalışanlarda yüz yüze geldiğimizde onu görüyoruz, herkes huzur istiyor, istikrar istiyor. ve huzur ve istikrarda inşallah milletimiz 30 Mart'ta yeniden AK Parti'yi destekleyecek. Huzur ve istikrar doğrultusunda oyunu kullanacak. Türkiye huzurdan ve istikrardan yana olacak. Yeni Türkiye'yi, güçlü Türkiye'yi 2023 hedeflerini açıklamış Türkiye'yi milletimizle hep birlikte inşa edeceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI ÇAĞRISI SİYASİ ŞOV İÇİN"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, yerel seçimler öncesi ana muhalefetin Meclis'i 4 bakan hakkındaki yolsuzluk iddialarını içeren fezlekeler nedeniyle olağanüstü toplantıya çağırmasının "siyasi şov' olduğunu vurguladı. Olağanüstü toplantıya gerek olmadığını belirten İşler, "Aslında Meclis'in olağanüstü toplanmasını gerektirecek bir husus yok ama maalesef muhalefetin yine basit ayak oyunları neticesinde seçim öncesinde acaba oradan bir nemalanabilir miyiz, siyasi şov olarak bu Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdılar. Meclis Başkanımız ne zaman hangi gün toplantıya çağıracağını bilmiyoruz ama toplandığı zaman biz AK Parti olarak Meclis'te her zaman varız. ve Meclis'te oluruz ve o günde genel kurulun bilgisine sunulacak. Bunun için Meclis'in olağanüstü toplanması gerektiğini kanaatinde değilim. Ama biraz önce de dediğim gibi ben siyasi şov olarak bunu algılıyorum. Acaba oradan da nemalanabilir miyiz düşüncesiyle yapıyorlar. Aslında ana muhalefet partisinin attığı adımlarda çok da fazla hikmet aramaya gerek yok. Biliyorsunuz daha önce de kanunlaşmadan bile gittiler anayasa mahkemesine iptal için başvurdular. Böyle garip hareketler içine girebiliyorlar. Aslında bu bitmişliğin, çaresizliğin tükenmişliğin bir göstergesi olarak bunu görüyorum. ve buradan da bir şey çıkmayacağını millet olarak göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı İşler Konya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement