Baykal Tamam Sıra Pm'de - Son Dakika
Politika

Baykal Tamam Sıra Pm'de

Baykal Tamam Sıra Pm\'de

Baykal'ın Genel Başkanlığa Yeniden Seçilmesine Kesin Gözüyle Bakılırken, Asıl Mücadele Parti Meclisi Seçimlerinde Yaşanacak.

25.04.2008 12:40

CHP'de yarın başlayacak ve iki gün sürecek olan 32'nici Olağan Kurultay öncesinde CHP Lideri Baykal'ın genel başkanlığa yeniden seçilmesine kesin gözüyle bakılırken, asıl mücadele Parti Meclisi seçimlerinde yaşanacak. Baykal, çalışmalarını yeni PM listesi üzerinde yoğunlaştırırken, büyük bir revizyona gitmesi bekleniyor. Baykal, dün topladığı il başkanlarına da "revizyon" sözü vererek, destek almıştı.

CHP'nin 32'nci Olağan Kurultayı öncesinde gerek yönetim gerekse muhalifler çalışmalarına son şeklini veriyor. Kurultayın ilk gününde 78 il başkanı ve delegasyonun büyük bir çoğunluğunun desteği ile genel başkanlığa yeniden seçilmesine kesin gözüyle bakılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, şu sıralar kurultaya sunacağı Parti Meclisi listesi üzerinde çalışıyor.

Kurultayda yapacağı konuşmaya ilişkin son çalışmalarını yapan CHP Lideri Baykal'ın konuşmasında, özellikle Doğu ve Güneydoğu sorununa ilişkin önemli açıklamalar yapması bekleniyor. Baykal, Türkiye'nin sorunlarına ilişkin CHP'nin "güncelleştirilmiş" çözüm önerilerini delegelerle paylaşacak.

Baykal'a karşı adaylık mücadelesi verecek olan Samsun Milletvekili Haluk Koç, işadamı Umut Oran, PM Üyesi Ayhan Yalçınkaya ve Prof. Dr. Tolga Yarman da kurultay öncesi çalışmalarına son şeklini veriyorlar. Aday adayları, kurultayda yapacakları konuşmalar üzerine çalışırken, ekipleri ise delegasyon üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor.

-PM'DE KİMLER OLACAK-

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, "revizyona" gideceği Parti Meclisi'ne ilişkin kulisler de doruk noktasına ulaştı. Baykal'ın, PM'de genel başkanlık için yarışacak aday adaylarından Haluk Koç'a destek veren 20'ye yakın üyeye yer vermeyecek. Baykal'ın, PM'nin yarısına yakınını milletvekillerinden oluşturması beklenirken, PM için adı geçen bazı isimler şöyle:

" Nail Kamacı, Berhan Şimşek, Erdoğan Toprak, Erol Çevikçe, Nevin Gaye Erbatur, Şevket Köse, Halil Ünlütepe, Hüseyin Unsal, Zekeriya Akıncı, Tekin Bingöl, Nesrin Baytok, Ensar Öğüt, Osman Kaptan, Önder Sav, Mehmet Sevigen, Onur Öymen, Sinan Yerlikaya, Özlem Çerçioğlu, Muhammed Rıza Yalçınkaya, Kemal Demirel, Nur Serter, Algan Hacaloğlu, İlhan Kesici, Esfender Korkmaz, Mustafa Öyürek, Bihlun Tamaylıgil, Canan Arıtman, Bülent Baratalı, Mehmet Ali Susam, Abdürrezzak Erten, Cevdet Selvi, Şahin Mengü, İsa Gök, Melik Ecder Özdemir, Enis Tütüncü, Yılmaz Ateş, Orhan Diren, Faik Öztrak, Muharrem İnce."

Baykal'ın, PM'de yer vermesi durumunda, Nesrin Baytok, Yılmaz Ateş, Nur Serter ve İlhan Kesici'nin Merkez Yönetim Kurulu'nda da görev almasına kesin gözüyle bakılıyor.

-TOMANBAY'DAN ALTERNATİF LİSTE-

Uzun bir süre kurultayda Baykal'a karşı tek aday çıkarılması için çalışma yürüten ancak bir sonuç elde edemeyen eski Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tomanbay ise alternatif bir PM listesi hazırlığı içinde. Tomanbay, liste çalışmalarını sürdürürken, bazı muhaliflerin de Tomanbay'ın sunacağı listeye destek vereceği ifade ediliyor.

Genel başkan aday adayları, Koç, Oran ve Yalçınkaya'nın yeterli imzayı bulamaması durumunda kimin lehine çekileceği ise şimdiden merak konusu. Kulislerde ise PM listesinin blok liste olarak sunulması nedeniyle delinmesine zor gözüyle bakılıyor. Delegelerin ise başta Genel Sekreter Önder Sav olmak üzere bazı parti yöneticilerini liste dışı bırakmak için organize olduğu konuşuluyor. (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Baykal Tamam Sıra Pm'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement