Chp, Kamu Başdenetçiliği Seçimlerinin İptali İçin TBMM Başkanlığı'na Başvurdu - Son Dakika
Politika

Chp, Kamu Başdenetçiliği Seçimlerinin İptali İçin TBMM Başkanlığı'na Başvurdu

Chp, Kamu Başdenetçiliği Seçimlerinin İptali İçin TBMM Başkanlığı\'na Başvurdu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP olarak kamu başdenetçiliği seçimlerinin iptali için TBMM Başkanlığı'na başvurduklarını bildirdi.

05.12.2012 11:58

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP olarak kamu başdenetçiliği seçimlerinin iptali için TBMM Başkanlığı'na başvurduklarını bildirdi.

Tanal, TBMM'de konuya ilişkin basın toplantısı düzenledi. Kamu Başdenetçisi seçilen Mehmet Nihat Ömeroğlu'nun Hrant Dink'in 301. maddeden yargılandığı davada ceza alması yönünde iddianame hazırladığını belirten Tanal, bu kişinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlunun düğününde şahit olduğunu söyledi.

Yine kamu denetçisi seçilen Muhittin Mıhçak'ın, Başbakan Erdoğan'ın Siirt'te yaptığı konuşmadan dolayı halkın kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçundan yargılandığı davanın Yargıtay aşamasında muhalefet şerhi koyan bir isim olduğunu, diğer üyelerin ise geçmişte AK Parti milletvekili ve kurucu üyeliği yaptığını söyleyen Tanal, seçilen kişilerin tarafsız olmadığını ve kamu denetçiliği görevini yerine getiremeyeceklerini savundu. Tanal, "Seçilen denetçilere hükümet tarafından kayırma yapılmaktadır. Bu, yolsuzluk ve hırsızlığın bir başka çeşididir" dedi.

Tanal, seçilen kişilerle birlikte "kamu denetçiliği kurumunun AK Parti'nin yan kolu olacağını" ve bağımsız olması gereken kurumun bağımsız olmayacağını ileri sürdü. Tanal, CHP olarak seçimlerin iptali için TBMM Başkanlığı'na başvurduklarını bildirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Chp, Kamu Başdenetçiliği Seçimlerinin İptali İçin TBMM Başkanlığı'na Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement