Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesine katıldı - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesine katıldı

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, Fatih Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanıyor. Cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılım sağladı.

24.06.2022 14:11  Güncelleme: 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mahmut Ustaosmanoğlu, dün gece saat 01.00 sularında 93 yaşında yaşamını yitirdi. Ustaosmanoğlu, böbrek rahatsızlığı nedeniyle bir süredir İstanbul'da bir hastanede tedavi görüyordu. Ustaosmanoğlu'nun naaşı, gece hastaneden alınarak Beykoz Yavuz Selim Mahallesi'nde bulunan evine götürüldü. Ustaosmanoğlu'nun vefat haberini alan sevenleri gece saatlerinden itibaren Ustaosmanoğlu'nun evine akın etti.

VEFAT HABERİNİ ALANLAR EVİNE AKIN ETTİ

Ustaosmanoğlu'nun evine çıkan sokaklar araçlarla dolup taştı. Sokaklar araç trafiğine kapatılırken, Ustaosmanoğlu'nun sevenleri sabah saatlerine kadar evin önünde bekledi.

Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan da cenaze töreninde

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA CENAZEDE

Ustaosmanoğlu, cuma namazına müteakip Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreni nedeniyle cami ve çevresinde güvenlik önlemi alındı.

Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlandı! Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'da katıldı

Fatih Camii'ndeki törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Marmaris'teki yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze törenine son anda yetişti.

Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan da cenaze töreninde

"SON DÖNEMLERİNDE ÇOK ÇİLE ÇEKTİ"

Cenaze töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fatih İmam Hatip'te öğrenciyim. Cuma namazlarında kendisini dinlerdik. Zaman zaman Yavuz Selim Camii'nde sohbetlerinde bulunurduk. Ve son dönemlerinde gerçekten çok çile çekti ve bu çilenin ardından hakka uğurluyoruz. Kendisini tanıdık, bildik ve o imanıyla da sevgili habibine komşu olacağına inanıyoruz. Rabbim cümlemizi sevgili habibiyle komşu kılsın. Bizleri hep birlikte haşr-ü cem eylesin. Tekrar ruhu için El-Fatiha..." ifadelerini kullandı.

Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan da cenaze töreninde

ÇEVREDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Cenaze töreni nedeniyle cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Cenaze törenine saatler kala binlerce camiye akın etti. Oluşan yoğunluk drone ile havadan görüntülendi.

Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan da cenaze töreninde

VİNÇ YARDIMIYLA HOPARLÖR SİSTEMLERİ KURULDU

Öte yandan Fatih Camii'ne çıkan yolların araç trafiğine kapatıldığı havadan çekilen görüntülerle ortaya çıktı. Vatandaşların avluya ve çevresine sığmayacağı tahmin edilerek çevreye hoparlör sistemleri vinçlerle kuruldu.

Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan da cenaze töreninde

"HANIM KARDEŞLERİMİZİN DİKKATİNE"

İsmailağa Cemaati, cenaze törenine kadınların katılmamasını istediği Twitter paylaşımında, "Mahmut Efendi Hazretlerimizin hanımların cenazelere katılmalarına razı olmadığı kesin olarak bilinen bir husustur. Dolayısıyla hanım kardeşlerimizin, Mahmud Efendi Hazretlerimizin bu hassasiyetini dikkate alıp cenazeye katılmamalarını rica ederiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesinde

MAHMUT USTAOSMANOĞLU KİMDİR?

Mahmut Ustaosmanoğlu, 1927 yılında Trabzon'un Of ilçesine bağlı Tavşanlı köyünde doğdu. Gençliğinin ilk yıllarında civar köylerdeki hocalardan ders aldı. On altı yaşında icazet aldı.

1951 yılı Ramazan ayında, Sivas ili Divriği ilçesine vaiz olarak atandı. 2010 yılında İstanbul'da düzenlenen "Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu"ndan sonra kendisine "İslam'a Üstün Hizmet" ödülü verildi.

İlk eşi Zehra Ustaosmanoğlu'ndan Ahmet, Abdullah ve Fatıma isminde üç çocuğu var. İlk eşi Zehra Ustaosmanoğlu'nun ölümünün ardından Müşerref Ustaosmanoğlu ile evlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu\'nun cenazesine katıldı

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesine katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement