DEM Partili vekil Kürtçe konuşunca mikrofonu kapatıldı, Meclis'te ortalık karıştı - Son Dakika
Politika

DEM Partili vekil Kürtçe konuşunca mikrofonu kapatıldı, Meclis'te ortalık karıştı

DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın, 21 Şubat Anadil Günü'nde TBMM Genel Kurulu'nda Kürtçe konuşunca mikrofonu kapatıldı. TBMM Başkanvekili Celal Adan, Anayasa gereği konuşmanın Türkçe yapılması gerektiğini söylerken DEM Parti milletvekilleri oturdukları sıralara vurarak tepki gösterdi.

21.02.2024 21:33  Güncelleme: 22:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda "Kürtçe" gerilimi yaşandı. DEM Parti Milletvekili Beritan Güneş Altın, Kürtçe konuşunca mikrofonu kapatıldı. TBMM Başkanvekili Celal Adan, Anayasa gereği konuşmanın Türkçe yapılması uyarısında bulunurken, DEM Parti milletvekilleri oturdukları sıralara vurarak tepki gösterdi.

DEM PARTİLİ VEKİL KÜRTÇE KONUŞUNCA MİKROFONU KAPATILDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu bir kez daha tartışmalara sahne oldu. DEM Parti Milletvekilleri 21 Şubat Anadil Günü nedeniyle sıralarına "Anadilde Eğitim İstiyoruz" yazılı dövizler koydu. DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın da yerinden yaptığı konuşmada Kürtçe ifadeler kullanınca mikrofonu kapatıldı.

SIRALARA VURARAK TEPKİ GÖSTERDİLER

TBMM Başkanvekili Celal Adan, Anayasa gereği konuşmanın Türkçe yapılması gerektiğini hatırlatarak milletvekillerini bu hususa dikkat etmeleri yönünde uyardı. DEM Parti Milletvekilleri oturdukları sıralara vurarak Adan'a tepki gösterdi.

DEM Partili vekil TBMM'de Kürtçe konuştu, ortalık karıştı

MİKROFONU İKİNCİ KEZ KAPATILDI

Söz hakkının gasp edildiğini söyleyen DEM Partili Altın, "Ne Kürtçe konuşmaktan ne Kürtçeyi savunmaktan ne de diğer dilleri savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz" ifadeleriyle tepki gösterdi. Konuşmasının sonunda yine Kürtçe ifadeler kullanan Altın'ın mikrofonu bir kez daha kapandı.

"SES KAPATMAK HAK GASBIDIR"

Partinin Grup Başkanvekili Sezai Temelli 21 Şubat'ın Uluslararası Anadil günü olduğunu, bu kutlamanın da Anayasa'ya aykırı olmadığını savundu. Temelli, "Çalışma dili Türkçe, resmi dil Türkçe. Tek bir dille çalışma yapmak eksiklik. Anadilimizde selamlama yapmak istiyoruz. Ses kapatmak hak gaspıdır." ifadelerini kullandı.

TBMM BAŞKANVEKİLİ ADAN, ANAYASA'YI HATIRLATTI

TBMM Başkanvekili Adan bir kez daha, "Anayasaya göre Türk devletinin dili Türkçe'dir. Meclis'te Türkçe konuşulması esastır. Kürtçe konuşulmasına müsaade etmeyeceğimi beyan ettim" dedi. MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül de söz alarak, "Meclis'te birileri Kürtçe'yi yasaklıyor gibi göstermek yanlıştır. Burası Meclistir, dil de Türkçedir" diye konuştu.

"BİZ SİZİN NEYİN APARATI OLDUĞUNUZU BİLİYORUZ"

DEM Partili Sezai Temelli'nin, "Biz devletin aparatı değiliz" sözlerine tepki gösteren, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da, "Biz sizin neyin aparatı olduğunuzu biliyoruz. Siz Türk düşmanı, Türklük düşmanı olabilirsiniz ama bizi Kürt düşmanı yapamayacaksınız. Burası TBMM sizin değirmeninize su taşımayacağız" sözleriyle tepki gösterdi.

DEM Partili vekil Kürtçe konuşunca mikrofonu kapatıldı, Meclis\'te ortalık karıştı

Son Dakika Politika DEM Partili vekil Kürtçe konuşunca mikrofonu kapatıldı, Meclis'te ortalık karıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (30)

  • Erdinç Dağaşan: Orası Türkiye Cumhuriyeti millet meclisi bende kürdüm ama orda herkes etnik diliyle konuşursa o zaman meclis zor durumda kalır ben kürtceyi istediğim yerde özgürce konuşabiliyorum kimse birşey demiyor....bırakın şimdi provakatörlük yapmayı pkk ve dem kürtlerin düşmanıdır...vesselam kürt olarak diyorum bunu.... 607 237 Yanıtla
  • Tas Ruhi: Yillardir bu yasaklar oldugu icin sorunlar cüzülmüyo 195 384 Yanıtla
    Çağatay Kurt: Taş kafalı olduğun çok belli . Burası Türkiye cumhuriyeti meclisi ve Türkçe konuşulur !!!!! 26 5
  • Azat Deniz: Buyrun gelip doğuda 25 milyon kurtce konuşan var gelin yasaklayın 169 338 Yanıtla
    Çağatay Kurt: Kürtçe konuşmak yasak değil mecliste Türkçe konuşulur 222 94 Şbn Şbn: 25.000 olmasın o kadar olsa çoktan birinci parti olursunuz 117 24 kenan özkaya: Ne "o" kardeş, 25 milyon var derken tehdit mi ediyorsun. Devletimizin her bölgesinde yaşayan Laz, Kürt, Arnavut, Boşnak, Çerkes ve diğer Gayrimüslimler her halk kendi dilini özgürce konuşuyor zaten yalnızca TBMM'DE ve Resmi Devlet Dairelerinde Ulus olarak Devlet olarak tek ortak dilimiz Türkçedir siz bunun neyini anlamakta zorluk çekiyorsunuz. 69 15 Mevlut Emre: Azat mal sin anladikta bu kadar beli etme kendini kimse konuşmaya karşı deyil tabiki konusabilirsin ama bu meclis altinda şow yapılmaz orda tek dil var oda türkçe onun dışında dışarda istediyin kişiyle istediyin yerde konuşursun düşünki gitin ingiltereye orda türkçe konuşuyorsun kim seni anlar hiç kimse orasida bir meclis bilen var bilmeyen var ama ortak dili konuşursan hem sow yapmamış olursun hem derdini anlatmış olursun kimsenin kürtçe konuşmayla bir derdi yok zaten 15 3
  • Azat Deniz: Lafta kardesler ama icraata gelince süt dökmüş kediye dönüyorlar ırkçılığa nezaman son verecekler merak ediyorum 208 199 Yanıtla
    Şbn Şbn: Bu ülkenin. Ekmeğini yeyip hainlik yapmayacaklar 93 39
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement