DEVA Partisi Milletvekili İrfan Karatutlu, Kahramanmaraş'taki depremzedelere adil konut yapılmasını istedi - Son Dakika
Politika

DEVA Partisi Milletvekili İrfan Karatutlu, Kahramanmaraş'taki depremzedelere adil konut yapılmasını istedi

DEVA Partisi Milletvekili İrfan Karatutlu, Kahramanmaraş\'taki depremzedelere adil konut yapılmasını istedi

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlere adil taksimatla konut yapılmasını istedi. Karatutlu, depremlerin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Kahramanmaraşlıların bilgilendirilmediğini ve orta hasarlı binaların durumuna ilişkin mağduriyetler yaşandığını belirtti. Ayrıca, TOKİ tarafından inşa edilen konutların yollarının düzgün olmadığını ve kömür kaloriferli olduğunu ifade etti. Karatutlu, ayrıca deprem sonrası zor günler geçiren esnafın kredi ve ödemelerinin 2 yıl ertelenmesi gerektiğini ve sağlık hizmetlerinin çağın gerisinde kaldığını savundu.

15.02.2024 15:09  Güncelleme: 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlere adil taksimatla konut yapılmasını istedi.

Karatutlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Kahramanmaraşlıların bilgilendirilmediğini, özellikle orta hasarlı binaların durumuna ilişkin mağduriyetler yaşandığını belirtti.

Kahramanmaraş'ın, Gaziantep'e göre depremlerden daha fazla etkilendiğini anlatan Karatutlu, hak sahiplerine teslim edilen konut sayısının ise Gaziantep'te daha çok olduğunu ifade etti. DEVA Parti'li Karatutlu, "6 Şubat depremlerinden etkilenen şehirlere adil taksimatla konut yapılmalı." dedi.

TOKİ tarafından inşa edilen bu konutların yollarının düzgün olmadığını belirten Karatutlu, konutların kömür kaloriferli inşa edildiğini de söyledi.

Kahramanmaraş esnafının deprem sonrası konteynerlerde zor günler geçirdiğini dile getiren Karatutlu, esnafın kredi ve ödemelerinin 2 yıl ertelenmesi gerektiğini ifade etti.

İrfan Karatutlu, Kahramanmaraş'ta sağlık hizmetlerinin çağın ve ülkenin gerisinde kaldığını savunarak, sağlık alanındaki sorunlarının çözülmesini istedi.

Kahramanmaraş'taki hapishanenin depremden etkilenmesi nedeniyle hükümlülerin başka illere taşındığını anımsatan Karatutlu, Adalet Bakanlığının, bugün kullanılabilir durumdaki hapishaneye gelmek isteyen hükümlüler için gereken adımları atmasını talep etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika DEVA Partisi Milletvekili İrfan Karatutlu, Kahramanmaraş'taki depremzedelere adil konut yapılmasını istedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement