"Bizim İçin AKP de CHP de Birdir" - Son Dakika
Politika

"Bizim İçin AKP de CHP de Birdir"

"Bizim İçin AKP de CHP de Birdir"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, yerel seçimlere ilişkin, "Bizim için AKP de CHP de birdir. Bir taraf kazansın diye bir bakış açımız yok." dedi.

08.01.2014 16:47  Güncelleme: 16:50

DSP Genel Başkanı Masum Türker, yerel seçimlere ilişkin, "Bizim için AKP de CHP de birdir. Bir taraf kazansın diye bir bakış açımız yok" dedi.

Türker, partisinin Bursa İl Başkanlığında düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de son günlerde yaşanan olaylarla artık hiç kimsenin güven içinde olmadığını savundu.

Dün baş tacı edilen bir savcının bugün eleştirilebildiğini söyleyen Türker, "Bir ülkede demokrasi yok edilirse demokratların konuşması engellenirse ve bunlar bir çatı altında toplanılıp farklı bir yapı oluşturulmak istenirse bugün karşılaştığımız durumun daha beteriyle karşılaşırız" ifadesini kullandı.

Türker, Türkiye'nin, siyasi partiler konusunda seçeneksiz bırakılmaya çalışıldığını öne sürdü.

AK Parti'nin yerine bir başka partinin ikame edilmeye çalışıldığını iddia eden Türker, şunları kaydetti:

"İkame ettikleri partiye bakıyoruz. Hiçbir demokratik sol partiyi temsil eden bir parti değil. Önümüzdeki günlerde göreceksiniz bu parti, BDP ile iş birliği yaparak seçimlere girecektir. Bu sefer insanlar arayış içerisine girecek ve bütün partiler ortadan kaldırıldığı için Türkiye seçeneksiz kalacak. Baştan beri tavrımızı ortaya koyduk. Türkiye'yi iki partiye mahkum etmeyeceğiz. Bizim için AKP de CHP de birdir. Bir taraf kazansın diye bir bakış açımız yok."

Daha sonra Türker, belediye başkan adaylarının, Bursa Büyükşehir Belediyesi için Murat Özbilge, merkez ilçelerden Osmangazi'de Necmettin Şengül, Yıldırım'da Fikret Yılmaz, Nilüfer'de Abdulkadir Uslu, diğer ilçelerden Karacabey'de Yüksel Ceylan, Yenişehir'de Mesut Durak, Kestel'de Çağdaş Yıldız, Gemlik'te Atay Güngör, Mudanya'da Ayşe Erkan olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Bizim İçin AKP de CHP de Birdir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement