Ermenistan Başbakanı Abrahamyan, Tahran'da - Son Dakika
Politika

Ermenistan Başbakanı Abrahamyan, Tahran'da

Ermenistan Başbakanı Abrahamyan, Tahran\'da

Ziyaretin ana gündemini enerji alanındaki ekonomik işbirliği konuları oluşturuyor.

20.10.2014 12:17

Ermenistan Başbakanı Hovik Abrahamyan, İran'da temaslarda bulunuyor.

Bakanların da bulunduğu bir heyetle Tahran'a gelen Abrahamyan'ı Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Sadabad Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşıladı. Cihangiri ve Abrahamyan dha sonra ikili görüşmelere başladı.

Cihangiri'nin daveti üzerine Tahran'a resmi ziyarette bulunan Abrahamyan'a, temaslarında Ermenistan kültür, çevre ve enerji bakanları da eşlik ediyor.

Tahran temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından da kabul edilecek olan Abrahamyan'ın gün içerisinde ayrıca İran Meclis Başkanı Ali Laricani ile de görüşmesi bekleniyor.

Görüşmelerde "İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra, özellikle görüşmeleri uzun süredir devam eden enerji alanlarındaki işbirliğinin geliştirilmesi konusunda" anlaşmalar imzalanacağı belirtiliyor.

Son olarak Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan da mayıs ayında Tahran'a resmi ziyarette bulunmuş, İranlı mevkidaşı Muhamed Cevad Zarif ile bir araya gelmişti. Öte yandan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'da İranlı mevkidaşı Hasan Ruhani'nin yemin törenine katılmıştı. - İran

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ermenistan Başbakanı Abrahamyan, Tahran'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement