Fikret Otyam'dan ABD ve AB'ye Lanet - Son Dakika
Politika

Fikret Otyam'dan ABD ve AB'ye Lanet

Fikret Otyam\'dan ABD ve AB\'ye Lanet

Antalya'da, İşçi Partisi (İP) İl Kurultayı'nda konuşan sanatçı Fikret Otyam, "Acıdır, bayrağımızın şekli değişmekte."

24.03.2013 15:37

Antalya'da, İşçi Partisi (İP) İl Kurultayı'nda konuşan sanatçı Fikret Otyam, "Acıdır, bayrağımızın şekli değişmekte. Sınırlarımız bölüşülür Amerika'nın emriyle. Engel olmak isteyen kahraman Türk aydınları, subayları, erleri hepsi Silivri zindanlarında. Lanet olsun Amerika'ya, lanet olsun Avrupa Birliği'ne" dedi.

CHAVEZ VE ESAD'I ATATÜRK'E BENZETTİ

Hayatını kaybeden Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez ile Suriye Lideri Beşar Esad'ın günümüzün Atatürkleri olduğunu dile getiren Hüseyin Karanlık, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk milleti 21. yüzyılda bütün mazlumlara örnek olacak bir Kurtuluş Savaşı vermişti. Şimdi 21. yüzyılda aslında çok sayıda Atatürk görev başında. Yakın komşumuz, kardeşimiz Suriye halkının önderi Beşar Esad'tır" diye konuştu.

KÖPEKLER GİBİ PİŞMANIM

Tekerlekli sandalye ile geldiği kurultayda bir konuşma yapan Fikret Otyam da 33 yıldır elinden geldiğince halkı uyarmaya çalıştığını belirterek, şöyle dedi:

"1961 yılında Milli Birlik Komitesi benden bir görev rica etmişti. Bir teknisyen ve emekli albay ile Doğu'ya gittim. 19'uncu yazım hazır, 20'nci yazım geldiğinde Diyarbakır'daydım. O zaman kampanalar vardı. Kampanalar çalınınca, 'teybi aç' dedim. 'Ey bu ülkeyi idare edenler sözüm sizlere; 19 gündür olanları izlediniz. Bu halkın üzerine kılıçla gidin ama sevgi kılıcıyla, yoksa haritamızın, bayrağımızın şekli değişir' dedim. Bu Ankara Radyosu'nda yayınlandı. Şimdi köpekler gibi pişmanım böyle dediğime, dediğim çıktığı için" diye konuştu.

LANET OLSUN AMERİKA'YA

O gün söylediklerinin bugün gerçekleşmesinin kendisine acı verdiğini vurgulayan Fikret Otyam, Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında Türk bayrağı yer almamasına da tepki gösterdi. Fikret Otyam, şunları söyledi:

"Acıdır, bayrağımızın şekli değişmekte. Koskoca toplantıda bir Türk bayrağı yoktu. Sınırlarımız bölüşülür Amerika'nın emriyle. Engel olmak isteyen kahraman Türk aydınları, subayları, erleri hepsi Silivri zindanlarında. Amerika böyle istemiş. Lanet olsun Amerika'ya, lanet olsun Avrupa Birliği'ne. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümün ve ona inanmışların kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti el birliğiyle içten, dıştan parçalanmak üzeredir. Hepsini yine lanetliyorum. Ama inanıyorum ki Atatürkçü halkım, ulusalcı halkım, aydınlık halkım bunlara 'hayır' diyecektir."

Fikret Otyam'ın konuşması salondakiler tarafından sloganlar ve alkışlarla karşılandı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Fikret Otyam'dan ABD ve AB'ye Lanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement