Gündüz: "Chp Ortanın Solu" - Son Dakika
Politika

Gündüz: "Chp Ortanın Solu"

Gündüz: "Chp Ortanın Solu"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Gündüz, "CHP ortanın solu ve sosyal demokrasiyi Türkiye'ye getirerek modern siyasal sistemimizin alt yapısını kuran partidir" dedi.

19.05.2012 10:34

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Gündüz, "CHP ortanın solu ve sosyal demokrasiyi Türkiye'ye getirerek modern siyasal sistemimizin alt yapısını kuran partidir" dedi.

Samsun'un Bafra ilçesinde CHP İlçe Başkanlığı tarafından "19 Mayıs Yola Çıkış Yemeği" verildi. Bafra Öğretmenevi'nde verilen yemeğe CHP Genel Başkan Yardımcıları Ayten Kayalıoğlu, Mehmet Zeki Gündüz, CHP Samsun milletvekilleri Haluk Koç, İhsan Kalkavan, il ve ilçe örgütleri, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Gündüz yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet Halk Partisi cumhuriyeti kuran parti. Yıkılmış bir imparatorluğun küllerinden çağdaş demokratik layık bir cumhuriyeti kuran parti. Ortanın solu ve sosyal demokrasiyi Türkiye'ye getirerek modern siyasal sistemimizin alt yapısını kuran parti. Ancak şunu ifade etmekten çekinmememiz gerektiğini ifade etmek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi 1950'li dönemden sonra çok partili dönemde yeterince başarılı olamamış bir parti aynı zamanda. Türkiye'deki önemli devrimlere imza atmış bu parti kendi başarılarından ve başarısızlıklarından gerekli dersi çıkararak önümüzdeki dönemde Türkiye'de demokrasiyi tam anlamıyla gerçekleştirebilmesi için iktidara doğru gitmesi gereken partidir aynı zamanda. Hep beraber bu görevi yerine getirmekle yükümlüyüz" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kadıoğlu da yaptığı konuşmada, "Birincisi, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta 'ya istiklal ya ölüm' diyerek Milli Mücadele'yi başlattığı yerdeyiz. İkincisi, eşim Vezirköprülü, gelinim Bafralı. Onun için sizinle olmak beni çok mutlu etti. Önemli bir süreçten geçiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk durumu görerek herkesin kaçma planları yaptığı bir yerde o Milli Mücadele'yi başlatarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak için adım atmıştır" şeklinde konuştu.

CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay da yemekte bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından yemek, müzik eşliğinde gece geç saatlere kadar devam etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Gündüz: 'Chp Ortanın Solu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement