Hdp 1. Olağan Kongresi - Son Dakika
Politika

Hdp 1. Olağan Kongresi

Hdp 1. Olağan Kongresi

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Özgürlük yoksa bu halk size boyun eğmeyecek ve barış da olmayacaktır” dedi.

11.01.2015 14:35

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Özgürlük yoksa bu halk size boyun eğmeyecek ve barış da olmayacaktır" dedi.

Sabah saatlerinde Van'dan karayoluyla Hakkari'ye gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve beraberindekiler, Olimpiyat Düğün Salonu'ndaki HDP Hakkari 1. Olağan Kongresi'ne katıldılar. HDP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani, HDP PM üyesi Cüneyt Caniş, HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, HDP ve DBP'nin il, ilçe eş başkanları, il ve ilçe belediye eş başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kongre salonuna PKK Lideri Abdullah Öcalan ile 2013 yılında Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ile önceki gün yaşamını yitiren HDP Milletvekili Murat Bozlak'ın posterleri asıldı. Öcalan posterleri ve HDP bayrakları ile süslenen kongre salonuna Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve değişik dillerde katılımcıların selamlandığı yazılar asıldı. Kongrede konuşan HDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Temel, HDP'nin kongrelerinin oldukça coşkulu geçtiğini söyledi. Temel, daha önce bu parti yönetiminde görev alan yöneticilerin ellerinden geleni yaptıklarını ve bundan sonra görev yapacak olan yönetime de başarılar diledi.

Divan heyetinin oluşturulmasının ardından kürsüye çıkan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, herşeye rağmen hep barış ve kardeşlikten yana olduklarını söyledi. Yüksekdağ, "Bizler hep bu kanın durması için mücadele ettik. Mücadele etmeye de devam edeceğiz. Barış ve özgürlük diyorlar. Barış ve özgürlük yoksa bu halk size boyun eğmeyecek ve barışta olmayacaktır. Bakın bizim için kazanma dönemi başlamıştır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarılı olduk. 2015 yılı Kürt halkı için zafer yılı olacaktır" dedi.

"HDP'NİN BARAJ SORUNU YOKTUR"

HDP'nin baraj sorunu olmadığını söyleyen Yüksekdağ, aslında AK Parti'nin baraj sorunu olduğunu belirterek, "Bizim seçimlerde baraj sorunumuz yoktur. Olmadığı içinde onlar konuşuyorlar. Barajı aşıp demokrasinin kapısını açacağız. Yörenin çocukları ise bir çift ayakkabıyı sırayla giyiyor. Başka bir konu ise şimdi biz kongre yaparken valilik kayak evi açılışı yapıyor. Kendileri gidip burada kaysınlar. Belediyeye üvey evlat muamelesi yapmasınlar. Hakkari'nin var olan elektrik sorununu çözsünler" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından, 202 delegenin oy kullanacağı seçime gidildi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement