İttifak İki Yıl Önce Yapılmış - Son Dakika
Politika

İttifak İki Yıl Önce Yapılmış

İttifak İki Yıl Önce Yapılmış

Şafak Pavey'in Selahattin Demirtaş'a "Beraber iyi salladık" sözlerinin anlamı ortaya çıktı. İttifak Bilderberg toplantısında anlatılmış!

15.06.2015 12:53

Genel Seçimler sonrası Türkiye hakkında son yıllarda büyük kara propagandalara imza atan, Economist, New York Times, Washington Post, Bild, Times, Financial Times gibi baronların gazeteleri sürekli olarak AK Parti olmadan gerçekleşecek bir koalisyonun altını çizerken, bu güçlerin Türkiye'deki işbirlikçileri de aynı senaryoyu pazarlamaya başladı.
TALİMAT BİLDERBERG TOPLANTISINDA VERİLDİ

Yazar Süleyman Yeşilyurt, HDP'nin seçimlere parti olarak girmesi ve elit tabaka ile Beyaz Türkler tarafından desteklenmesi talimatının 2013'deki Bilderberg toplantısında verildiğini anlattı.

Yeşilyurt'un anlattığına göre 6-9 Haziran 2013'te Londra'daki Wattfort Grove Otel'de yapılan Bildelberg Toplantısı'na Türkiye'den daimi temsilci Mustafa Koç, TÜSİAD eski Başkanı Haluk Dinçer, CHP Milletvekili Şafak Pavey ve gazeteciler Soli Özel ile Aslı Altıntaşbaş katıldı. Yeşilyurt o toplantıda yaşananları şu sözlerle anlattı.

AYDIN KESİM VE ELİT TABAKA TARAFINDAN DESTEKLENMELİ

"Bilderberg Toplatıları'na 40 yaşın altında kimse alınmıyor. Ancak sadece bu toplantıya özel Şafak Pavey'in de katılmasına izin çıktı. Pavey'in bu toplantıya katılmasını, PKK dostu İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt istedi. Bildt toplantılarda Pavey'e, "HDP genel seçimlere bağımsız adaylar olarak değil, parti olarak girmeli" dedi. Pavey'in 'Barajı aşamazlar' uyarısı üzerine "Bunun için özellikle zengin semtlerde oturanların oyunu onlara vermesi gerekiyor. Aydın ve elit kesim, barış ve özgürlük adına HDP'nin yanına çekilmeli. HDP için özgürlük ve barış söylemi geliştirilmeli. Bu söylem büyük şehirlerde, sanat camialarında ve cemiyetlerde dillendirilmeli. Bunu biz sağlayacağız. Siz de yardımcı olun" dedi.

Bildt'in iki yıl önce çizdiği plan tıkır tıkır işlerken, seçim sonrası Atatürk Havalimanı'nda karşılaşan Şafak Pavey ile Selahattin Demirtaş'ın birbirlerini tebrik ettikten sonra Pavey'in "Birlikte iyi salladık", Demirtaş'ın da "Hep birlikte daha iyisini başarırız" sözleri de anlam kazandı.

Kaynak : Takvim

Kaynak: Takvim.com.tr

Son Dakika Politika İttifak İki Yıl Önce Yapılmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement