İzmir'de Cumhur İttifakı teşkilatlarından deprem bölgesi için yardım seferberliği - Son Dakika
Politika

İzmir'de Cumhur İttifakı teşkilatlarından deprem bölgesi için yardım seferberliği

İzmir\'de Cumhur İttifakı teşkilatlarından deprem bölgesi için yardım seferberliği

İzmir'de AK Parti ve MHP İzmir İl teşkilatlarının ortak çalışmayla günde en az 1 tır yardım malzemesini deprem bölgesine gönderme hedefiyle çalıştığı belirtildi.

07.02.2023 14:33  Güncelleme: 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de AK Parti ve MHP İzmir İl teşkilatlarının ortak çalışmayla günde en az 1 tır yardım malzemesini deprem bölgesine gönderme hedefiyle çalıştığı belirtildi.

MHP İzmir İl Başkanlığının deprem yardımlarına ilişkin toplantısı, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve iki partinin yöneticilerinin katılımıyla yapıldı.

Görüşmenin ardından açıklama yapan MHP İl Başkanı Veysel Şahin, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen bölgelere yapılacak yardımlar konusunda Cumhur İttifakı'nı oluşturan partiler olarak dayanışma içinde hareket edeceklerini belirtti.

Dün bir tır hazır gıdayı yola çıkardıklarını, Aliağa Belediyesinin de 2 tır gönderdiğini dile getiren Şahin, "Bugün de battaniye, ısıtıcı ve giysiden oluşan yardım tırımız yola çıkacak. Akşam da gene karışık ihtiyaç malzemelerinden oluşan 1 tırımız yola çıkacak. Her gün 1 tır çıkarmayı planlıyoruz. Allah milletimize yardım etsin, hava soğuk. Bütün arkadaşlarımızdan, milletimizden, yöneticilerimizden, ilçe başkanlarımızdan hadiseye çok hassasiyetle eğilmelerini rica ediyoruz." diye konuştu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli de depremde yaşamını yitiren vatandaşlara rahmet, yaralılara acil şifa dilediğini belirterek, Hatay'da 8. Komando Tugay Komutanlığına bağlı birlikte görevini ifa ederken deprem sonucu şehit olan İzmirli piyade er Eren Taşkın'ın ailesine de baş sağlığı dilediğini belirtti.

Çok geniş bir alana yayılmış, şiddetli bir doğal afetle karşı karşıya olduklarını, üzerlerine düşen görevleri yerine getirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Sürekli, dün partilerinde yaptıkları koordinasyon toplantılarının ikincisini bugün MHP ev sahipliğinde gerçekleştirdiklerini anlattı.

İki partinin de teşkilatlarını yardımlar konusunda koordine ettiğini bildiren Sürekli, İzmir Valiliği ve AFAD ile istişare içinde yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını kaydetti.

Dün toplanan ve gönderilen yardımların yolun açılmasıyla bugün Hatay'a ulaşmasının planlandığını, bugün 6 tırı daha göndermeyi planladıklarını ifade eden Sürekli, "Her gün en az 1 tır göndereceğiz. Gün 85 milyon birlik olma zamanı. Hep birlikte bu yaraları saracağız. Allah yar ve yardımcımız olsun." dedi.

Sürekli, nakdi yardımda bulunmak isteyen vatandaşların AFAD'ın hesaplarına bağış yapabileceğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İzmir'de Cumhur İttifakı teşkilatlarından deprem bölgesi için yardım seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement