Kılıçdaroğlu'dan Başbakan'a: Çaresiz Zavallısın Sen (4) - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu'dan Başbakan'a: Çaresiz Zavallısın Sen (4)

Kılıçdaroğlu\'dan Başbakan\'a: Çaresiz Zavallısın Sen (4)

Şuhut'a bağlı Atlıhisar'da konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında kapatılan tüm belediyelerin aynen geri iade edileceğini söyledi.

25.08.2013 23:32

Chp İKTİDARINDA KAPATILAN BELEDİYELERİ İADE EDECEĞİZ

Şuhut'a bağlı Atlıhisar'da konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında kapatılan tüm belediyelerin aynen geri iade edileceğini söyledi. Hükümetin şikayet ederek acizliklerini gösterdiğini belirten CHP Genel Başkanı, şöyle konuştu: "Sen yönetiyorsun, senin şikayet etmeye hakkın yok. Şikayet etmek vatandaşın elindedir ve onu dillendirecek olan da ana muhalefet partisidir, yani CHP'dir. Kalkmış şikayet ediyor, sen bu ülkeyi yönetmiyor musun, sen yönetiyorsun. Kimi kime şikayet ediyorsun. Birileri söylüyor, 'bunu kullanın deliğe süpürüverin.' Biz bunu kabul etmeyiz. Bu ülkeyi yönetenler bu duruma muhatap olmamalı. Bu ülkeyi yönetiyor, bu ülkenin vatandaşlarından oy aldıysanız, aldığınız oyun gereğini yap, Türkiye'nin çıkarlarını her ortamda sonuna kadar savunacaksınız. Birilerinin Ortadoğu'da taşeronu olmayacaksınız. Eğer siz birilerinin Ortadoğu'da taşeronluğuna soyunursanız sonunda yalnız kalırsınız. Doğuyu, batıyı, kuzeyi, güneyi alın dış politikada Türkiye yalnız. Şimdi ne diyorlar, 'değerli bir yalnızlık bizim için.' Ne değerli yalnızlığı, sen tek başına kaldın, hiç kimse seni desteklemiyor, senin sözünün ağırlığı kalmadı. Kimse sana itibar etmiyor. Bunun adı değerli yalnızlık mı olur? Eğer senin izlediğin politikalar dünyada yankı, destek bulursa o zaman biliriz ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanın bir ağırlığı var demektir. Ama sen bunu yapmayıp yalnız başına kalıyorsan, sözünün ağırlığı kalmıyorsa, Ortadoğu'da tek başına kaldıysan ve mecburen televizyonlara çıkıp yalnız kaldığın için oturup ağlıyorsan kimse kusura bakmasın."

İçerde de dışarıda da ülkenin yönetilemediğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir kanun çıkardılar belediyeleri kapattılar. Neden belediyeleri kapatıyorlar? Belediyeler kent kültürünün vazgeçilmez unsurlarıdır. Ortak yaşıyorsunuz bir beldede, bu beldenin ortak ihtiyaçları yok mu? Caddesi, yolu, meydanı, elektrik, su sorunları olmayacak mı, olacak. Kime başvuracaksınız? Belediye başkanına, şimdi 'hayır sen ona başvurmayacaksın, bilmem neredeki belediye başkanına.' Neden, hangi gerekçeyle yapıyorlar bunu? Bizim vatandaşımıza bir sözümüz var. CHP iktidarında kapatılan belediyeleri aynen iade edeceğiz. Genel başkanınız ve sizin belediye başkanınız olacak. Belediye başkanları hangi partiden seçilirse seçilsin saygı duyarız" dedi.

DEVEYİ HAMUDUYLA GÖTÜRÜYORLAR

Halkın değil de politikacının cebi para görüyorsa o ülkede refah olmayacağını da aktaran Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset alınıyorlar. Niye alınıyorsun kardeş. Çıkıp meydanlara 'ben kul hakkı yemedim' diyebiliyor mu? Diyemiyor. Ama ben söylüyorum. Deveyi hamuduyla götürdüğünü ben de, siz de biliyorsunuz. Onun için politikanın temizlenmesi, arınması gerekiyor kirlilikten. Benim görevim sizlere doğruları söylemek, sizin görevinizde doğruları söyleyeni iktidara getirmektir" diye konuştu. - Kılıçdaroğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu'dan Başbakan'a: Çaresiz Zavallısın Sen (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement