KKTC'de 39. Hükümet İstifa Etti - Son Dakika
Politika

KKTC'de 39. Hükümet İstifa Etti

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, hükümetin istifasını KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya sundu.

19.01.2018 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, hükümetin istifasını KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya sundu.

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, 7 Ocak erken genel seçim sonuçlarının Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya istifasını sunmak üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gitti. Özgürgün burada hükümetin istifasını yazılı olarak da Akıncı'ya verdi. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Özgürgün'e bugüne kadar yaptığı hizmetler için teşekkür ederek, yeni hükümet kuruluna kadar Başbakanlık görevine devam etmesini istediğini belirtti ve bunu yazılı olarak da Özgürün'e sundu. Akıncı, UBP-DP hükümetine görevi süresince yaptığı hizmetler için teşekkür etti.

Bundan sonraki süreçte, 7 Ocak'da seçilen milletvekilleri 22 Ocak Pazartesi günü Meclis'in ilk toplantısında ant içecek. Bunun ardından KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bir parti başkanına veya milletvekiline hükümeti kurma görevi verecek. Görevi alan parti başkanı veya milletvekilinin, hükümeti kurmak için 15 günlük süresi olacak. Anayasa'nın öngördüğü çerçevede hükümeti kurma görevi, gerekli çoğunluğu sağlayıp hükümeti kuramazsa tekrarlanacak.

UBP-DP hükümeti göreve Nisan 2016'da başlamıştı

Hüseyin Özgürgün, kabinede başbakan olarak yer alırken, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst oldu. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika KKTC'de 39. Hükümet İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un Huzuru İftar Buluşması'nda konuştu
    23:03 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un Huzuru İftar Buluşması'nda konuştu

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Büyükçekmece'de düzenlenen bir iftar programında yaptığı konuşmada terörle mücadele ve uyuşturucuyla mücadele konularına değindi. Yerlikaya, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, huzurun yerelden başladığını belirtti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.


Advertisement