Körfez Köprüsünden İlk Geçiş Baharda - Son Dakika
Politika

Körfez Köprüsünden İlk Geçiş Baharda

Körfez Köprüsünden İlk Geçiş Baharda

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Kocaeli Yalova arası yarım saate düşecek" dedi.

26.05.2014 16:16

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Kocaeli Yalova arası yarım saate düşecek" dedi.

Elvan, Yalova'da çeşitli temaslarda bulundu. Elvan, İstanbul Orhangazi İzmir otoyolunun Altınova Gemlik arasındaki bölümünün 2015 yılının Nisan-Mayıs ayları arasında hizmete açılacağını anlattı. Partisinin belediye başkan adayı Yakup Koçal'a destek için Yalova'ya gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Yalova Milletvekili Temel Coşkun, İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, başkan adayı Yakup Koçal ve partililerce karşılanan Bakan Elvan, İstanbul-Orhangazi-İzmir otoban projesi ile Körfez geçişi asma köprü inşaatı hakkında bilgi verdi.

Elvan, Yalova'yı cazibe merkezi yapacak en önemli projenin İstanbul'u Yalova'ya, Yalova'yı Bursa'ya, Bursa'yı İzmir'e bağlayacak otoyol projesi olduğunu anlattı. Çalışmaların hızla sürdüğünü anlatan Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşallah önümüzdeki yılın 4 ya da 5'nci ayında Altınova ile Gemlik arasındaki bölümü açmış olacağız. Hedefimizi buna yoğunlaştırdık. Asma köprünün çalışmaları sürüyor. İnşallah önümüzdeki mayıs-haziran ayı gibi asma köprüden yürüyerek geçmek mümkün olacak. Araçlarla belki ağustos-eylül ayını bulacak. Altınova'dan Gemlik'e kadar olan bölümünü açmak için çalışmalar hızla devam ediyor. Altyapı çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamlamış durumdayız. Viyadüklerimiz bitmek üzere. Tünel çalışmalarımız da tamamlanmak üzere. Betonlama çalışmalarının yüzde 70'i tamamlandı. Otoyolla İstanbul Yalova ile bütünleşmiş olacak. Yalova bu bölgenin en önemli cazibe merkezlerinden biri olacak."

Kocaeli ile Yalova arasında ulaşımı yarım saate düşürecek otoyol projesine yakında başlanacağını duyuran Bakan Elvan, sözlerine şöyle devam etti: "İzmit'ten Yalova'ya gelen kardeşlerimiz 19 yerleşim yerinden geçip buraya ulaşıyor. Onlarca trafik ışığına da takılıyorlar. Yarım saatte ulaşılabilecek yolu 1.5 saat gibi bir sürede kat ediyorsunuz. İzmit Yalova arası otoyol yapımı ile ilgili proje tamamlanmak üzere. İnşallah yap-işlet-devret modeliyle İzmit'i doğrudan Yalova'ya bağlayan bir otoyol projesini gerçekleştireceğiz. İzmit'ten çıkan bir vatandaşımız yarım saate kalmadan Yalova'ya ulaşmış olacak. Dörtyol kavşağında bir geçit yapılması için talebiniz var. Bu proje de yatırım programımızda var. Kısa sürede bununla ilgili ihaleyi de yapacağız." - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Körfez Köprüsünden İlk Geçiş Baharda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement