MHP TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

MHP TBMM Grup Toplantısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AKP top çevirmesin, zamana oynamasın, hakikaten idamın geri getirilmesi konusunda samimiyse Milliyetçi Hareket'in sözü söz olsun, buna kayıtsız şartsız destek verecektir.

21.02.2017 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AKP top çevirmesin, zamana oynamasın, hakikaten idamın geri getirilmesi konusunda samimiyse Milliyetçi Hareket'in sözü söz olsun, buna kayıtsız şartsız destek verecektir." dedi.

Bahçeli, MHP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, DEAŞ'ın, Rakka'dan sonra kritik merkezlerinden El Bab'ta Türkiye'nin mevzi kazanımının, terörizmi odağında tesirsiz hale getirmek için önemli olduğunu söyledi.

Şimdi sırayı Rakka operasyonunun aldığını belirten Bahçeli, "Hem Cumhurbaşkanı'nın ağzından hem de diğer sivil ve askeri yetkililer kanalıyla Türkiye'nin PYD- YPG'yle ilgili kesin tavrının ABD'li muhataplarına iletilmesi olumlu ve isabetlidir.

Bize göre bundan dönülmemelidir." diye konuştu.

Türkiye'nin hiçbir şart altında terör örgütü PYD-YPG'yle aynı çizgide olmasının düşünülemeyeceğini ifade eden Bahçeli, "Gerekirse Fırat'ın doğusuna geçmeyen YPG'den Menbiç tamamen arındırılmalı, gerekirse Rakka'ya milli kudret yıldırım gibi inmelidir." diye konuştu.

Rusya'nın, PYD- PKK'ya Moskova'da kucak açtığını, Mehmetçikleri şehit edip sonra cılız bir özürle durumu idare etme kurnazlığı gösterdiğini ifade eden Bahçeli, "İşin bir başka püf noktası da Moskova'daki bölücülük konferansına HDP'den milletvekillerinin de katılmış olmalarıdır. Bize göre bunun adı tamı tamamına vatana ihanettir.

Rusya'nın Suriye ilgili hazırladığı anayasa taslağı, PYD için kültürel özerkliği masaya çıkarması, siyasal özerklik ve bölünmenin de fitilini tutuşturacaktır. Astana ve Cenevre süreçlerine sekte vurma konusunda Rusya'nın heves içinde olması bize göre iyi niyetle okunamayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Hoca kılıklı haçlı artığı"

"Küresel güç odaklarının, gizli ve vahşi örgütlenmelerin Türkiye ayağı olan FETÖ iblisinin 15 Temmuz darbe kalkışmasının, tamirat ve telafisi henüz aranan ve arzulanan seviyelerde değil" ifadesini kullanan Bahçeli, FETÖ'nün, bir suç şebekesi, dışı İslam, içi ihanet şeytani bir çete olduğunu vurguladı. Bu terör örgütünün devlet ve toplum hayatını, tüm hücrelerine yuvalanarak ele geçirmeyi, ardından da yok etmeyi amaçladığına işaret eden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Haşhaşiler, Tapınak Şövalyeleri, Sion Tarikatı, İllimünati yapılanması başta olmak üzere, batıni ezoterik örgütler neyse FETÖ aşağı yukarı aynısıdır.

Ve bu karanlık şebekenin görünür elebaşısı Pensilvanyalı imam kisveli imansız, hoca kılıklı haçlı artığıdır.

ABD'nin bu teröristi derhal Türkiye'ye iade etmesi ise insanlığın teyidiyle birlikte iki ülke arasındaki ilişkilerin canlanmasına hizmet edecek ve uluslararası hukukun da gereği sayılacaktır. FETÖ'nün PKK'dan, IŞİD'ten, YPG'den, DHKP-C'den elbette eksiği yok, hatta fazlası vardır.

15 Temmuz aslında hacı postuna bürünüp koynunda haç taşıyan, dilinde hakikat, kalbinde hıyanet; alnı secdede, aklı köhne efendilerinde olan münafık ve melun niyetlerin hilalimizin sancak ve ismetiharemine kurşun sıkması, pusu kurmasıdır. 15 Temmuz, 'Müslüman Türküm' diyenden bin yıllık bir intikam alma hevesinin ifade ve ilamıdır.

Çanakkale'de şamarladıklarımız, Sakarya'da şaşkına çevirdiklerimiz, Dumlupınar'da kovaladıklarımız 15 Temmuz'da karşımıza tekrar çıkmışlardır.

Bunların kökü derinlerde, emperyalizmin içindedir.

Bunun için 15 Temmuz Türk milletine yeni bir Sevr dayatmasıdır, Türklüğe yeni bir linç kampanyasıdır, İslam'a yönelik yeni bir haçlı akınıdır.

Eğer 15 Temmuz süreciyle su üstüne çıkan işgal ve darbe mekaniği tortu ve kalıntılarıyla birlikte tamamen silinmezse, Türkiye'nin bu coğrafyada, bu beşeri varlıkla, bu şartlarda yaşaması zora girecektir.

Allah muhafaza, belki de imkansızlaşacaktır. Tehlike yakın ve büyüktür.

15 Temmuz'da olmayınca, keçeyi suya atıp çıkan yeri taşlayarak 16 Nisan'da şanslarını denemek için hazır kıta bekleyenler, size sesleniyorum: Halep yolunda deve izi saymayın, kargayı bülbül diye satmaya kalkmayın.

Niye, çünkü hiç kimse yemez, hiç kimse yutmaz; unutmayınız ki kazdığınız kuyuya bir kez daha düşeceksiniz, iki cami arasında kalmış beynamaz gibi anılacak, böyle de kalacaksınız."

"Hukuk semtlerine uğrayınca ayağa kalktılar"

15 Temmuz'un arkasındaki sis perdesinin zamanla aralanacağını; Yurtta Sulh Konseyi'nin kimlerden oluştuğu, 15 Temmuz'un siyasi ayağının ana kadro ve zirve isimlerinin mutlaka ortaya çıkacağını belirten Bahçeli, "15 Temmuz'un karanlıkta kalan yüz ve isimlerini öğrenmek milletimizin en doğal hakkıdır.

İşgale umut bağlayanlar, darbeseviciler, darbe şakşakçıları, FETÖ'nün kripto elemanları kimdir, kimlerden oluşmaktadır?

El değmemiş, dokunulmamış, kendisini unutturmuş veya kenara almış FETÖ'nün kodaman ve hatırlı simaları nerelerde gizlenmekte, neden imtiyazlarla koruma altındadır?" diye konuştu.

Onbinlerce kişi soruşturma geçirmiş ve tutuklu olduğunu ancak ortada dişe dokunur, herkesin "işte bu" dediği isimlere tesadüf edilmediğini dile getiren Bahçeli, "Pensilvanya'nın kapısında nöbet bekleyen, telefonuna Bylock indirip bir doları cüzdanında gezdiren meşhur siyasetçilerden hiç mi iz yoktur?" ifadelerini kullandı.

Bazı akademisyenlerin rahatı ve konforu bozulunca ortalığın karıştığını söyleyen Bahçeli, "Türkiye'nin milli ve manevi varlığı için en küçük katkı ve çabası olmayan, mukallit olmakla aydın olunacağını sanan FETÖ ve PKK çizgisinde bulunmaktan rahatsızlık duymayan küçük bir grup hukuk semtlerine uğrayınca ayağa kalkmışlardır.

Memur görevinden oluyor da akademisyen niye olmayacakmış?" diye sordu.

"İdama şartsız destek"

FETÖ'nün darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırıya ilişkin davanın iki numaralı sanığının medyaya yansıyan ifadelerinin "ibret verici ve tüyler ürpertici" olduğunu dile getiren Bahçeli, "Bu caninin, 'Hiçbir şeyden korkmuyorum, darbe yaptım, cezası idam bile olsa canım yanmaz' şeklindeki kokuşmuş sözleri en küçük pişmanlık emaresi taşımadığı gibi Türkiye'ye meydan okumaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Hainler idamdan korkmuyor ve milletimiz de idam talebinde ısrar ediyorsa o zaman bize düşen bu kanuni düzenlemeyi TBMM'de yapmak, Türkiye düşmanlarına hak ettiği cezayı vermektir." ifadesini kullanan Bahçeli, "Tekrar ediyorum AKP top çevirmesin, zamana oynamasın, hakikaten idamın geri getirilmesi konusunda samimiyse Milliyetçi Hareket'in sözü söz olsun, buna kayıtsız şartsız destek verecektir." şeklinde konuştu.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu
    00:24 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sosyalistler, Yeşiller ve Demokratlar (SOC) Grubu Başkanı Frank Schwabe'nin davetiyle Fransa'nın Strazburg kentine gitti. Özel, grup toplantısına katıldı, üyelerle görüştü ve eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi.

  • ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi
    00:23 ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi

    ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'nın Scranton kentine yaptığı ziyarette İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik harekâtında görev yapan amcasının savaş anıtını ziyaret etti. Biden, amcasının uçağının düşmesinin ardından Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini ima etti. Askeri kayıtlar ise uçağın Pasifik üzerinde kaybolduğunu gösteriyor.


Advertisement