Mısır'da Darbe Karşıtlarına Verilen İdam Cezaları - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mısır'da Darbe Karşıtlarına Verilen İdam Cezaları

28.04.2014 23:19

İnsan Hakları İzleme Örgütü Ortadoğu ve Kuzey Afrika Sorumlusu Huri, idam kararlarını "insan hakları ihlali" olarak değerlendirdi.

Merkezi New York'ta bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Ortadoğu ve Kuzey Afrika Sorumlusu Nedim Huri, Mısır'daki idam kararlarını "insan hakları ihlali" olarak değerlendirdi.

Huri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adil yargılanma ilkesinin çiğnendiğini ve savunma hakkının korunmadığını söyledi.

Darbe karşıtlarına verilen bu kararların "oldukça sert" olduğunu kaydeden Huri, göstericilerin ölümünden sorumlu tutulan güvenlik güçlerinden hiçbirinin ise yargı karşısına çıkarılmadığına dikkati çekti.

Öte yandan eski Lübnan Adalet Bakanı Şekib Kurtabavi de kesinlikle idam cezasına karşı olduğunu belirtti.

Mısır'da darbe karşıtlarına verilen idam kararlarını "hukuksuzluk" olarak nitelendiren Kurtabavi, yargılamanın tabii olmadığını ileri sürdü. - Beyrut

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Mısır'da Darbe Karşıtlarına Verilen İdam Cezaları - Son Dakika


Advertisement