Mısır'da "Devrimin Aktörlerine" Hapis Cezası - Son Dakika
Politika

Mısır'da "Devrimin Aktörlerine" Hapis Cezası

Mısır\'da "Devrimin Aktörlerine" Hapis Cezası

Mısır'da darbe karşıtı ve yandaşı gruplar, 6 Nisan Hareketi kurucularına verilen hapis cezasına tepki gösterdi Temerrud Hareketi Sözcüsü Şahin: "İhvan yetkilileri işledikleri suçlarla ilgili hüküm giymeden önce devrim çizgisinde ilerleyen bu kişilere nasıl ceza verilebilir" Liberal Anayasa Partisi üyesi.

22.12.2013 20:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da Hüsnü Mübarek rejimini sona erdiren 25 Ocak devriminin en önemli aktörlerinden 6 Nisan Hareketi kurucuları Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil hakkında 3 yıl hapis cezası verilmesi, darbe karşıtı ve yandaşı pek çok siyasi grup tarafından tepkiyle karşılandı.

AA muhabirine konuşan Temerrud Hareketi Sözcüsü Hasan Şahin, 6 Nisan Hareketi kurucuları hakkında verilen hükmün "üzücü" olduğunu belirterek, "Bu kişilerden biri, Temerrud Hareketi'nin Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminde erken seçim yapılması talebiyle başlattığı kampanyaya destek vermişti" dedi.

Şahin, "Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yetkilileri işledikleri suçlarla ilgili hüküm giymeden önce devrim çizgisinde ilerleyen bu kişilere nasıl ceza verilebilir" diye konuştu.

Darbe yanlısı liberal Anayasa Partisi üyesi Ahmed Derrac, hareketin kurucuları hakkında alınan kararın siyasi konumlarıyla ilgili olmadığını ileri sürerek, "Bu bir intikam operasyonudur ve hiç bir şekilde Mısır devletinin lehine değildir" ifadesini kullandı.

İhvan Şura Konseyi üyesi Muhammed Ali Bişr ise, gösteri yasağı kanununun dezavantajlarının gün geçtikçe daha da netleştiğini ve hareketin kurucuları hakkında verilen hapis cezasının bunun bir göstergesi olduğunu ifade etti. Bişr, "cunta rejiminin 25 Ocak devrimine destek veren herkesle hesap görmeye giriştiğini" öne sürdü.

El-Vasat Partisi üyelerinden Amr Faruk da bugün verilen kararı 25 Ocak devriminin sembol isimlerini tasfiye etme planlarının yeni bir adımı olarak yorumlayarak, yeni gösteri yasasının Mısır için tehlike çanlarının çalınması anlamına geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan 25 Ocak 2011 devriminin gerçekleşmesinde etkin rol oynayan 6 Nisan Hareketi kurucularından Mahir, Duma ve Adil hakkında, 30 Kasım'da başkent Kahire'de bir mahkeme önünde düzenlenen gösterilerin ardından güvenlik güçlerine saldırı ve gösteri kanununu ihlal suçlamasıyla yakalama kararı çıkarılmıştı. Mahir, Duma ve Adil bugün çıkarıldıkları mahkemede 3 yıl hapis ve 7 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Mısır'da 'Devrimin Aktörlerine' Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement