Mısır'da İhvan Üyelerine Yönelik Gözaltılar - Son Dakika
Politika

Mısır'da İhvan Üyelerine Yönelik Gözaltılar

Mısır\'da İhvan Üyelerine Yönelik Gözaltılar

Mısır güvenlik güçleri İhvan ve HAP üyelerine yönelik gözaltı operasyonları çerçevesinde 4 ilde çeşitli ev ve iş yerlerine baskınlar düzenledi.

24.08.2013 12:49  Güncelleme: 18:25

Mısır güvenlik güçleri, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ve Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) üyelerine yönelik gözaltı operasyonları çerçevesinde bu sabah 4 ilde çeşitli ev ve iş yerlerine baskınlar düzenledi.

Alınan bilgiye göre, Mısır'ın kuzey kesimindeki Kina ilinde HAP milletvekillerinden Ahmed Seyyid, bugün erken saatlerde yapılan baskınla gözaltına alındı. Operasyonlar kapsamında El-Feyyum ilinde HAP yöneticilerinden Mustafa Tevfik ve Hamdi Avadallah'ın evlerine baskın düzenlendi. Tevfik evde bulunamazken, baskın sırasında Avadallah gözaltına alındı.

Beni Suveyf'te HAP liderlerinden ve eski Halk Meclisli üyesi Seyyid Heykel gözaltına alınırken, Süveyş'te 9 İhvan üyesinin evine baskınlar düzenlendiği ancak sözkonusu kişilerin evlerinde bulunamadığı belirtildi.

Mısır güvenlik güçleri, dün 6 ilde düzenlenen operasyonlarda İhvan ve HAP üyesi 29 kişiyi gözaltına almıştı.

Mısır güvenlik güçlerinin, ülke genelinde İhvan ve HAP liderleri ile kadrolarına yönelik gözaltı kampanyası devam ediyor. Güvenlik güçleri isimleri arananlar listesinde bulunan kişilere yönelik operasyon yürütüldüğünü öne sürerken, İhvan yetkilileri, resmi makamların bu tutumunun, kendilerini darbe karşıtı barışçıl gösterilerden vazgeçiremeyeceğini belirtiyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Mısır'da İhvan Üyelerine Yönelik Gözaltılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement