Moro Müslümanları Bugün Özerkliği Oyluyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Moro Müslümanları Bugün Özerkliği Oyluyor

21.01.2019 13:17

Filipinler'in güneyi Mindanao bölgesindeki Moro Müslümanları, 73 yıllık bağımsızlık mücadelesinin ardından bugün özerklik için sandığa gitti.

Filipinler'in güneyi Mindanao bölgesindeki Moro Müslümanları, 73 yıllık bağımsızlık mücadelesinin ardından bugün özerklik için sandığa gitti.

Filipinler'in güneyindeki Mindanao bölgesindeki Moro Müslümanları, yıllar süren etnik temizliğe direnerek, bugün özerklik için sandığa gitti. Morolar, 2018'de Filipinler hükümetiyle imzalanan özerklik anlaşmasını oylamak için Cotabato şehrinde referandum düzenledi.

Yaklaşık 3 milyon seçmenin oy vermesi beklenen referandum için Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Morolara "evet" oyu vermeleri yönünde teşvikte bulunmuştu. Askeri araçlar referandum öncesi Cotabato merkezinde devriye gezdi. - MANILA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Moro Müslümanları Bugün Özerkliği Oyluyor - Son Dakika


Advertisement